Informatie over ingredient: kokosmelk

Info

Kokosmelk wordt heel veel gebruikt in indonesische stoofgerechten als Smoor of Rendang.

Kokosmelk wordt gemaakt door kokosvlees te raspen en dit met water te mengen. Dan weer uitknijpen en wat je dan overhoud is kokosmelk.

Eigenlijk wordt kokosmelk in zowat alle aziatische keukens gebruikt, in Thaise curries, Maleisische Laksa, etc.

Het wordt in Indonesie santen genoemd met dunne en dikke varianten hierin.


Enkele recepten met dit ingredient

Ayam Ingkung
Ayam Opor Panggang
Ayam Paniki
Babi merah
Be Sampi Base Bali
Be Siap Base Kalas
Chiang Mai Eiermie
Emerald Fire Noodles
Fried Chicken
Gado Gado
Gaeng Gai Thaise Kip Curry met Bamboe
Gegrilde zalm met Thaise rode curry en paksoi
Gekruide quornstukjes vegetarisch
Gemaribeerde tofu met ananasrijst, vegetarisch, veganistisch en vedisch
Gemarineerde quornstukjes of roerbaktofu met ananasrijst