RECEPT SOTO AYAM
Recept toegestuurd van Carla Latumahina-Kelder. Lijkt me erg lekker, zal het snel gaan klaar maken!
Soep gerecht uit Indonesie voor 6 personen
Ingredienten
- 1,5 kg soepkip(borststukken haal ik bij de poulier)
- Kruiden:
- 4 kippebouiliontabletten
- stuk gemberwortel van 100 gr
- 6 hardgekookte eieren
- 0,5 lepel peperkorrels
- 400 gr spitskool
- 4 sprieten sereh
- 400 gr chineese kool
- 4 salamblaadjes
- 200 gr tauge
- 4 djeroek poeroet blaadjes
- 1 grote citroen in partjes
- 1,5 theelepel koenjit
- 100 gr laksa
- 4 theelepels laos
- 2 grote aardappelen in blokjes gesneden
- gehakte selderij en bieslook(4theel)
- zout
- 3 gesnipperde teentjes knoflook
- gefruite uitjes (kan je kant en klaar kopen)
Bereiding
Wrijf 4 eetlepels uien met knoflook, koenjit, laos en een beetje zout tot een pasta fruit dit in wat olie, voeg het kippevlees toe en bak het geheel nog even door tot het vlees geel ziet.
laksa ongeveer 10 min weken en dan laten uitlekken. Blokjes aardappel, laksa en het kippevlees in de gezeefde bouillon doenen nog ongeveer 15 min laten koken tot de aarappelen zacht zijn.
Tauge schoonmaken en overgieten met kokend water en laten uitlekken, de spitskool en chineese kool fijn snijden en even stomen in een stoompan of in een vergiet boven een pan met water. Eieren door de helft snijden. Dit wordt gegeten met rijst. Selderij of bieslook fijnsnijden en er bij serveren.
Serveren
Je doet rijst op een bord hierop de koolsoorten, selderij en tauge daaroverheen de soep en dan de gefruite uitjes en ei. Dan wat citroen eroverheen uitknijpen.
Ik serveer er meestal gebakken kipkluifjes en frikadel bij. Geef je gelijk een recept erbij voor frikadel (is niet het zelfde als de hollandse frikandel hoor).