RECEPT SAMBAL GORENG TAHOE MET PETEHBONEN

Een recept voor een pittig tahoe gerecht. Ik houd zelf erg van tahoe, enig randvoorwaarde is dat die wel eerst gefrituurd moet zijn anders is het echt een raar goedje ;-). De peteh bonen geven wat mij betreft de typische indo smaak aan het gerecht.

Vegetarische gerecht uit Indonesie voor 2 personen

Ingredienten

Foto: Sambal Goreng Tahoe met Petehbonen
  • 1 klein blok tahoe, in dobbelstenen
  • 1 a 2 el sambal oelek
  • 1 flinke teen knoflook, gehakt
  • 1 kleine rode ui, gehakt
  • 1 salam blad
  • 15 peteh bonen, gehalveerd
  • 1 kopje dunne santen
  • 1 el gula djawa
  • olie om te frituren

Bereiding

Frituur de blokjes tahoe tot mooi bruin en laat uitlekken op wat keukenrol.

Fruit de ui en knoflook in wat olie tot geurend, voeg de sambal, salam, gula djawa toe en fruit nog wat langer. Voeg dan de santen en peteh bonen toe en proef. Voeg eventueel wat zout toe.

Dit laten sudderen tot de saus goed op smaak is. Het is de bedoeling dat het wat pittig is, maar doe dit naar smaak.

Voeg dan de tahoe toe en laat dit op laag vuur goed intrekken, nu krijgt de tahoe zijn smaak pas ;-). 15-30 minuten.

Serveren met rijst.

Recept 62 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Sambal Goreng Telor
Pittige tahoe
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Prima recept voor tahoe met petihbonen. De geur klopt.
Santenblok werkt ook maar dan moet je even raspen en wat melk ter verdunning gebruiken.
Als je er een paar gebakken garnalen aan toevoegt wordt dit gerecht nog verrassender.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk!