RECEPT PITTIGE TAHOE

Vegetarische gerecht uit Indonesie voor 3 personen

Ingredienten

  • 1 blok tahoe(koop je bij de toko)
  • zonnebloem olie
  • 3 teenjtes geperste knoflook
  • 2 el sambal badgak
  • 2 uien
  • trassie 1 blokje
  • 1/4 santem
  • sereh
  • ketjap
  • evt suiker.

Bereiding

3 geperste teentjes knoflook uien trassie mix je fijn tot een papje dan snij je het blok tahoe in kleine blokjes(niet te klein) die bak je even in de olie tot ze een kleurtje krijgen(niet te lang anders worden ze hard!) laat ze uilekken op een keukenpapiertje in een andere pan liefst een wok doe je een laag olie verhit de pan gooit het prutje erin goed roeren terwijl je roert doe je de sambal erbij zet het vuur wat lager en doe de tahoe erbij roer het goed om na 5 minutjes doe je de ketjap,santem erbij,gooi er wat water bij een deksel erop en zo'n 15 min goed laten sudderen serveer het met wat rijst en evtueel wat groeten klaar is keees heerlijk gerecht en snel klaar.

Recept 13 keer bezocht en 18 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heerlijk. ik had er alleen nog taugé en inreepjes gewokte paprika door heen gedaan.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie pittig recept,maar helaas niet vegetarisch. Trassie is nl. fijngemalen garnalen, dus niet geschikt voor lacto-vegetariers.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie ik vind dit een geweldig recept,heb het net af,kan niet worden overtroffen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
echt super!
groetjes yvonne

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lijkt me een zalig recept, alleen de trassie zal voor veel vegetariërs een probleem zijn omdat het garnalenpasta is.