Eindelijk weer barbecuen

Wat vonden anderen van dit artikel/deze informatie?

 
Vandaag wordt de eerste zomerse dag, de voorspelling is dat het later vandaag lekker warm en zonnig wordt, nog niet heet. Gezien de voorspelling dacht ik laten we dan zondag ook maar wat van de barbecue eten.

Bij ons is wat van de barbecue eten dus ook echt meestal maar 1 ding van de barbecue eten. Het lijkt misschien veel gedoe, maar ik zweer er bij dat een zelf gemaakte hamburger van de houtskook barbecue het allerlekkerst is!,

Vanavond eten wij dus een zelfgemaakte hamburger van de bbq, zelf gemaakte frietjes en om toch toch meteen van de bbq te kunnen genieten maak ik ook maar een snack van de bbq, Chipotle Kippevleugeltjes.

Het spelen met de bbq is heel bevredigend en zeker als je goed begint. Zo'n schoorsteen om de houtskool of briketten aan te maken werkt als een speer. Je krijgt dan een super hete bbq waar je dan dus ook meteen een biefstukje op kunt grilen. Gebruik ook de deksel van de bbq en de 'verdeler', hier vul ik de bbq nooit helemaal met kolen, altijd maar 1 helft. We hebben zo'n kleine Smokey Joe. Als de kooltjes nog te heet zijn leg je de dingen die wat langer moeten op de helft waar niets ligt. Biefstuk e.d. kunnen er wel meteen op 2-3 minuten per kant en je kunt genieten!

Maar om terug te komen op vanavond, als voorgerecht/snack dus wat kippevleugels met chipotle en koriander. Die gaan dus eerst op de helft zonder kooltjes om voor te garen met de deksel erop. Dan de saus/dressing erover smeren en afmaken op de, dan niet meer zo, hete kant. Daar  moet je ook bij blijven om ze lekker krokant en 'plakkerig' te krijgen.

De hamburger mag op de hete kant en daar gebruik je de deksel om de kaas goed te laten smelten. Broodjes er op het einde even bij en je krijgt de ultieme cheeseburger, simpel mengsel van mayonaise, ketchup en wat fijngehakte augurk als sausje voor hamburger en bij frietjes.

Nou maar hopen dat het toch niet gaat regenen of waaien.

Reacties op deze blog

TOEVOEGEN REACTIE


Datum 14-1-2015
Naam Floriaan mathysen Gerst
Reactie Floriaan Mathysen-Gerst; zelfs de afgelopen dagen heerlijk buiten bbq-en. Met groet, Floriaan Mathysen Gerst.
Floriaan Mathysen Gerst; met vriendelijke groet en succes! Floriaan Mathysen Gerst

Datum 29-12-2014
Naam Floriaan Mathysen Gerst
Reactie Het is altijd BBQ weer ;-) afdakje en daar ga je.

Datum 15-4-2013
Naam Marco
Reactie Gelukkig is het gisteren goed gegaan de eerste bbq ;-). Lekkere hamburger en chipotle kippevleugels.