Eerste blog

Wat vonden anderen van dit artikel/deze informatie?

 
Dit is mijn eerste blog voor Tastyweb. Er zullen vast bezoekers zijn diet net zo 'geobsedeerd' zijn met eten als ik. Daarom ga ik proberen om hier dingen te vertellen waar ik aan denk, van geniet, doe, en zo wat te maken heeft met eten.

Eén van mijn eigenaardigheden is dat ik heel goed onthoud als ik ergens wat lekkers heb gegeten. Dat kan jaren geleden zijn en dan nog kan ik er over dromen. Zo waren we een aantal jaar geleden in Maleisie een zelf geregelde rondreis met een gehuurde auto. Een van de stops was Melakka, de plaats zelf was eigenlijk niets heel bijzonders en ook qua eten waren we nog niet heel erg verwend. Na een wandeling komen we terecht in een winkelcentrum, het zag er eigenlijk niet uit, maar er zit een foodcourt bij. Een foodcourt op z'n Maleisisch, dus alleen Maleisisch eten, gelukkig. Een goed teken is in ieder geval dat er alleen maar malay rondlopen. Ach wat mij betreft geldt vooral dat het er niet om gaat hoe het er uitziet maar hoe het smaakt.

Na even rondkijken wat te nemen, ga ik uiteindelijk voor iets van het standje met de meest uitgeproken reclame. Het lijkt mij een soort specialiteit van het standje. Ik weet echt niet meer hoe het heette maar het was dus gebakken rijst met een stuk gemarineerde en gefrituurde kip met een rauwe, groene sambal. Oh man wat was dat heerlijk, de sambal fris heet volgens mij door de limoen en de nasi en kip heerlijk gekruid en smaakvol. Onze dochter vond het heerlijk (behalve de sambal). We hebben uiteindelijk dus nog een portie extra gehaald ;-).

Maleisie is in ieder geval een topland als je van Aziatisch eten houdt. Ik droom nog van dit gerecht en vooral deze sambal. Heeft iemand nog ideeen wat voor sambal dit kan zijn geweest?

Reacties op deze blog

TOEVOEGEN REACTIEBezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!