RECEPT SOTO

indische kippensoep

Soep gerecht uit Indonesie voor 6 personen

Ingredienten

  • 2 kipfilets
  • 1 glazen potje met kippenbouillon
  • 4 uien (kleingesneden)
  • 4 teentjes knoflook (kleingesneden)
  • 1 eetlepel djahe
  • 2 eetlepels koenjit
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 maggi bouillonblokjes (vierkantjes)
  • selderieblad
  • 400 gram rijst
  • 2 gekookte eieren p.p.
  • citroensap
  • gefruite uitjes
  • sambal
  • rijst

Bereiding

ui fruiten met knoflook, kruiden en maggiblokjes toevoegen
kipfilet in blokjes erbij doen en potje kippenbouillon
2 liter water toevoegen en laten opkoken, dan laten sudderen totdat kip gaar is.
selderieblad fijngesneden erbij doen (1 bosje)

ondertussen rijst gaar koken

In diep bord 3 scheppen rijst doen, dan 1 hardgekookt ei in eiersnijder in stukjes toevoegen, citroensap naar smaak toevoegen,sambal en gebakken uitjes naar smaak toevoegen, en daarover de kippenbouillon doen.

smakelijk eten.

Recept 9 keer bezocht en 20 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Soto Ayam
Foto: Soto Ayam  

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,8 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hoi,

In soto hoort echt geen kokosmelk.
En ik heb dit recept niet geprobeerd, dus hou me te goede. Maar is 4 maggi blokjes niet veel te veel?

grt, Ine

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Als indo kon ik het niet laten om even te reageren op dit recept.

Mensen die dit willen maken raad ik aan om een boemboe zakje te kopen in de supermarkt. Hier zitten de goede kruiden in en maakt je soep lekker smaakvol en krachtig. Verder doe je er wat gekneusde citroengras bij en djoeloekpoeroek blad. (koop je bij de toko)

Ook moet je er voor zorgen dat je de boemboe eerste bakt, vervolgens de kip erbij en daarna de uien, dit bruinbakken en dan vervolgens bij het kokende water voegen. Bak kippepootjes in de oven om het geheel af te maken! succes gegarandeerd!

Gefeliciteerd, je hebt een heerlijk bord SOTO waar je van gaat smullen!


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Vandaag willen me vrouw en kinderen dit gerecht eten. Daar ik indische bent. Heb het gerecht vaak gemaakt zoals ik in me gedachten ben, hoe maakte me moeder dit gerecht ook alweer. Maar het gaat vanzelf je koop de gerechten die er bij horenl, kip, tauge, prei, so'un, 2 eieren, 2 aardappelen plus de sotosaus. gebakken uittjes, selderij. verder geen poespas. Ik las bij andere dat men spitskool er bij gebruikt dat vind ik niks wordt bij een ander gerecht gebruikt.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie mijn mama maakt het altijd
ik eet het toevallig vandaag ook.
mensen weet neit altijd wat het is.
maar iedereen zou het eens een keer gegeten meoten hebben..
groetjes

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb het gister nog gegeten. Die mensen zijn indo en maken het helemaal op eigen recept. Echt heellekker hoor

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie
Jammer dat jullie niet meer verse kruiden gebruiken in plaats van poeder en lekkere soepkip ipv kipfilets en ik mis toch nog wat meer ingredienten

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie ik doe er ook nog dun gesneden spitskool bij .

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie dacht dat er nogal veel tougé in moest.


Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ook erg lekker om wat kokosmelk toe te voegen!