RECEPT GEKRUIDE QUORNSTUKJES VEGETARISCH
Vegetarische gerecht uit India voor 2 personen
Ingredienten
- GEKRUIDE QUORNSTUKJES 4 personen vegetarisch
- 2 doosjes quornstukjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- ˝ groene paprika
- ˝ rode paprika
- 1 eetlepel garam masala
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel koenjit
- 3 eetlepels olie
- 3 rijpe tomaten of tomaten uit blik
- 1 dl kokosmelk
- zout
- peper
- 2 eetlepels vers gehakte koriander
Bereiding
koekenpan
Snipper de ui.
Snijd de paprika’s in kleine stukjes.
Doe de quornstukjes in de kom en voeg daar de gesnipperde ui en paprika’s aan toe. Voeg daar ook zout, peper, garam masala, gemberpoeder en koenjit aan toe. Druppel de olie er over en meng alles met elkaar. Laat dat een paar uur marineren in de koeling.
Verhit 2 eetlepels olie in de pan en bak de gemarineerde quorn. Voeg er de tomaten aan toe en blus af met de kokosmelk. Laat 10 min. zachtjes sudderen.
Serveer met de verse koriander, rijst en een frisse komkommersalade.
GARAM MASALA uit het kookboek de Vedische keuken
4 eetlepels korianderzaad
2 eetlepels komijnzaad
2 eetlepels zwarte peperkorrels
4 theelepels kardemomzaad
2 theelepels hele kruidnagel
2 kaneelstokjes van 5 cm.
Rooster elk van de specerijen apart in een koekenpan met dikke bodem
zonder olie of boter. Schud de pan totdat de specerijen een paar tinten donkerder zijn. Maal alles in een elektrische koffiemolen tot een fijn poeder en bewaar in een pot met deksel.