RECEPT SLA VAN RAUWE ZUURKOOK MET ZELFGEMAAKTE KAAS EN RIJST

Vegetarisch, veganistisch en vedisch

Vegetarische gerecht uit India

Ingredienten

  • pond zuurkool uit het vat of pak
  • 4 wortelen
  • kaas:
  • 1 liter melk
  • 1 citroen
  • teentje verse knoflook en tuinkruiden, bijv kruiden uit de provence of alleen tuinkruiden waardoor het recept ook vedisch is.
  • rijst:
  • 200 gram rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kruidenbouillon of zout en peper
  • 1 theelepel hindoestaanse masala, dat is kerrie en is te koop bij de toko
  • 1 theelepel chilipoeder
  • wat geraspte oude kaas.

Bereiding

kaas:
stuk kaasdoek of dunne theedoek
vergiet
schaal met water als gewicht.

Paneer uit Vedische kookkunst ,vegetarisch en vedisch

De kaas:
Ik heb het recept voor de kaas uit een vedisch kookboek en het heet paneer.
Verhit een liter melk. Pers ondertussen de citroen uit en maak de kaasdoek of theedoek nat. Als je vaker kaas gaat maken is het verstandiger om er een speciale doek voor te houden. Zet een vergiet met de natte theedoek of kaasdoek daarin gedrapeerd en een grote pan klaar, daar vang je het vocht in op. Die kun je weer gebruiken als je kaas maakt. Daar heb je 6 dl. zuur geworden wei voor nodig. Maar je kunt de wei ook gewoon drinken.
Als de melk kookt zet je het gas laag en doe er de uitgeperste citroen bij. Je ziet dat de melk gaat klonteren en groenig vocht [de wei] wordt zichtbaar. Die wei vang je op in de pan onder de vergiet en kun je als je dat wilt weer gebruiken om nieuwe kaas te maken. Nadat je de pan in de vergiet met de doek hebt uitgegoten, vouw je de doek over de kaas en zet een schaal met water op de doek zodat al het vocht uit de kaas loopt. Na een uur doe je de verse kaas in een schaaltje waar je de knoflook en tuinkruiden of alleen tuinkruiden bij doet. Roer deze er door en laat het nog een kwartier staan.
Knijp de zuurkool uit en snijdt hem fijn. Rasp de wortelen en voeg als laatste de kaas toe.

Zet de rijst met 4 dl water op en kook het gaar. Dan in een koekenpan, waar je twee eetlepels olie in hebt gedaan. Roer de bouillon of zout, masala en chilipoeder door de macaroni. Voeg daarna de geraspte kaas toe.
Voeg naar believen nog meer kruiden of specerijen toe.

Recept 14 keer bezocht en 1 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Het leek me een niet zo lekkere combinatie, maar ik heb het geprobeert en was een zeer lekkere en verrassende combinatie, vandaar ook het hoge cijfer.

Eigenlijk ben ik iemand die alle combinaties uit probeert, maar hier zou ik zelf niet zijn opgekomen.

Hartelijk dank voor het op de site zetten van dit recept.