RECEPT LINZENCURRY
Bij deze curry is een schaaltje komkommer-raita lekker: snij een komkommer in blokjes en roer ze door een schaaltje Griekse yoghurt. Meng er vervolgens wat komijn, knoflook, zout, cayennepeper en munt doorheen.
Vegetarische gerecht uit India voor 4 personen
Ingredienten
- 400 gram groene of bruine linzen
- 4 el olie
- 2 tl mosterdzaad
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 el fijngehakte gember
- 2 Spaanse pepers, fijngehakt
- 1 1/2 el currypoeder (toko)
- 2 tl kurkuma
- 500 ml groentebouillon
- 2 grote aardappels, geschild en in blokjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 3 tomaten, ontveld en in vieren
- sap van 1 limoen
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Verhit de olie in een braadpan en voeg het mosterdzaad toe. Als de zaadjes beginnen te springen, voeg dan de ui toe. Bak deze 6-7 minuten tot hij wat bruin wordt en voeg dan de knoflook, gember en Spaanse pepers toe. Laat een minuut meebakken, doe de currypoeder en kurkuma erbij en laat nog een minuut bakken. Doe dan de bouillon en de linzen erbij en laat afgedekt ca. 45 minuten sudderen of tot de linzen beetgaar zijn. Voeg de aardappelblokjes, de paprikareepjes en de tomaten toe en laat nog 20 minuten stoven tot de aardappels gaar zijn. Voeg indien nodig nog wat water toe. Roer als laatste het limoensap erdoor en maak op smaak af met zout en peper. Serveer met rijst of naanbrood.