RECEPT LINZENCURRY

Bij deze curry is een schaaltje komkommer-raita lekker: snij een komkommer in blokjes en roer ze door een schaaltje Griekse yoghurt. Meng er vervolgens wat komijn, knoflook, zout, cayennepeper en munt doorheen.

Vegetarische gerecht uit India voor 4 personen

Ingredienten

  • 400 gram groene of bruine linzen
  • 4 el olie
  • 2 tl mosterdzaad
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 el fijngehakte gember
  • 2 Spaanse pepers, fijngehakt
  • 1 1/2 el currypoeder (toko)
  • 2 tl kurkuma
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 grote aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 3 tomaten, ontveld en in vieren
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Was de linzen en kook ze 5 minuten in ruim water. Giet ze af.

Verhit de olie in een braadpan en voeg het mosterdzaad toe. Als de zaadjes beginnen te springen, voeg dan de ui toe. Bak deze 6-7 minuten tot hij wat bruin wordt en voeg dan de knoflook, gember en Spaanse pepers toe. Laat een minuut meebakken, doe de currypoeder en kurkuma erbij en laat nog een minuut bakken. Doe dan de bouillon en de linzen erbij en laat afgedekt ca. 45 minuten sudderen of tot de linzen beetgaar zijn. Voeg de aardappelblokjes, de paprikareepjes en de tomaten toe en laat nog 20 minuten stoven tot de aardappels gaar zijn. Voeg indien nodig nog wat water toe. Roer als laatste het limoensap erdoor en maak op smaak af met zout en peper. Serveer met rijst of naanbrood.

Recept 23 keer bezocht en 136 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb gisteren de curry gegeten samen met wat familie die vegetarisch eet en het is bijzonder goed in de smaak gevallen.
We zijn dus heel blij met het recept. Bedankt!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heel erg lekker, morgen ga ik hem weer eten, en dan mét de yoghurt erbij, lijkt me nog lekkerder.
Voor een snelle curry, zijn linzen uit blik van Bonduelle echt een aanrader, scheelt je de eerste 45 minuten koken!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit is echt een geweldig recept - ik kan hem iedereen aanraden!
Als je hem inderdaad nog een dag laat staan - dan is hij nog lekkerder!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Deze linzencurry is echt een heerlijke curry. Dit zou ik zeker vaker willen maken. De yoghurtsaus is zeer welkom voor mensen die niet van pittig eten houden. Mijn kat vond deze saus overigens ook lekker. In een onbewaakd ogenblik zag ie z'n kans schoon om te proeven. :)
Overigens is de 0,5 l bouillon niet toereikend en dien je minstens nog 0,5 l vocht toe te voegen als de aardappelblokje en de paprikareepjes worden teogevoegd. Selamat makan!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Zeer lekker en speciaal gerecht! De moeite waard. Het sausje hoort er echt wel bij vind ik.
Een dikke 7 waard!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Lekkere Curry, nog lekkerder als je em een dagje laat staan.Met naan rijst raita en papads: Hmmmm!