RECEPT ROERGEBAKKEN TOFU MET SOJA EN GROENTEN, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH
Vegetarische gerecht uit India voor 2 personen
Ingredienten
- ROERGEBAKKEN TOFU MET SOJA EN GROENTEN voor 2 personen vegetarisch en veganistisch
- 100 gram rijst
- 1 bakje roerbak tofu
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- ½ komkommer
- 1 kleine winterwortel
- 100 gram kastanje champignons
- 2 theelepels gemberpoeder
- 4 eetlepels pinda's
- 2 eetlepels gomasio
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 dl sojasaus
- 1 theelepel ketoembar
Bereiding
pannetje
Kook de rijst.
Verhit de olie in de wok en fruit de ui. Als die glazig is voeg je er de tofu aan toe. Bak deze 5 min op hoog vuur.
Doe er dan de gemberpoeder, uitgeperste knoflook, ketoembar en de ketjap aan toe. Roerbak weer enige min. Voeg daarna de in stukjes gesneden komkommer en wortel toe. Borstel de champignons en snijd ze in schijfjes en voeg ze toe.
Strooi nu de pinda's en gomasio over het gerecht. Voeg als laatste de sesamolie toe. Laat het geheel nog een aantal min sudderen.
Serveer de rijst met de roergebakken tofu er op. Geef een kleine salade vooraf of er bij en je hebt een voortreffelijke maaltijd.
Even iets over gomasio. Dat zijn gemalen sesamzaadjes vermengd met zeezout. Wanneer je hele sesamzaadjes neemt wordt het niet zo goed door je lichaam opgenomen. Er zit namelijk onwijs veel calcium in sesamzaad en door ze als gomasio te nemen komen alle waardevolle stoffen tot zijn recht..