RECEPT QUORN OF ROERBAKTOFU MET TANDOORI UIENSAUS, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH

Vegetarische gerecht uit India voor 2 personen

Ingredienten

  • QUORN OF ROERBAKTOFU MET TANDOORI- UIENSAUS vegetarisch en veganistisch
  • 100 gram rijst
  • 3 eetlepels olie
  • 1 doosje quornstukjes roerbaktofu voor veganistisch recept
  • 4 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 dl ananassap
  • ½ verse ananas of pot
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 1 theelepel tandoori masala
  • 1 theelepel hindoestaanse masala
  • ½ theelepel gemberpoeder of 3 cm verse
  • 2 eetlepels soja

Bereiding

pan
wok

Zet de rijst op met twee maal zoveel water. Dus een kopje rijst tegen twee kopjes water. Kook die gaar.
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde uien. Knijp de knoflook er boven uit en bak mee. Voeg daarna de quorn, kruiden en soja toe. Als laatste het ananassap en de stukjes ananas en laat dat 10 min sudderen.
Serveren met de rijst en een frisse salade.

De tandoori masala is te koop in de toko maar er zit oa. E 120 in en dat is een kleurstof die gemaakt is van rode schildluis. Het is een prachtige kleur rood die ook in de verfindustrie wordt gebruikt en het kleurt eten zoals ijs, aardbeientaart en dergelijke. Nog zin? Ik niet, dus maak ik de masala zelf en dit gaat er in:

TANDOORI MASALA kan door vegetariėrs en veganisten worden gebruikt in recepten. Ook in de vedische keuken kun je het gebruiken maar laat dan de uien en knoflookpoeder weg.

1½ theelepel koriander
1 theelepel zeezout
1 theelepel fenegriek
½ theelepel komijn
½ theelepel kaneel
½ theelepel gedroogde spaanse peper
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gemalen mosterdzaad
1 laurierblad in kleine stukjes
½ theelepel gemalen nootmuskaat
½ theelepel gemalen kruidnagel
½ theelepel gemalen foelie
½ theelepel kardamom
1 theelepel serehpoeder

Dit alles doe je in een vijzel en meng het grondig. Of je maalt het in een elektrische koffiemolen. Daarna bewaar je het in een potje. De masala kun je gebruiken bij quorn en tofugerechten.

Recept 18 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!