RECEPT GEHAKTPASTEITJES MET GEMBERCHUTNEY

Vegetarisch en veganistisch hoofdgerecht

Vegetarische gerecht uit India voor 2 personen

Ingredienten

  • GEHAKTPASTEITJES MET GEMBERCHUTNEY voor 2 personen vegetarisch en veganistisch
  • 1 doosje gehakte tofu
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 flinke ui
  • 1 prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel hindoestaanse masala
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tablet groentebouillon
  • verse peper
  • 1 eetlepel koffiemelk of sojaroom voor veganistisch recept
  • gember chutney: vegetarisch en veganistisch
  • 2 sjalotten
  • 1 stukje gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 groene appel
  • 1 banaan
  • 4 gekonfijte gemberbolletjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 mespunt kaneel
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 tot 2 theelepels sambal
  • groenten:
  • broccoli en lofsla of andere groenten

Bereiding

Rol de plakjes bladerdeeg iets groter uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Bekleed vier vormpjes met een doorsnede van 10 cm met het uitgerolde deeg en snijd het overhangende deeg af.
Leg de deegresten op het vijfde deeglapje, rol opnieuw uit en steek er vier deegdekseltjes met een doorsnee van 10 cm uit.
Zet de vormpjes en dekseltjes tot nader gebruik in de koelkast.
Als je geen vormpjes hebt kun je ook één vorm maken, gebruik dan een springvorm, dat gaat ook prima.
Snipper de ui en fruit hem glazig.
Voeg de tofu toe en de kerrie, knoflook en bouillon tablet. Roerbak dit mengsel ongeveer 5 min.
Was en snijd de prei in kleine reepjes en voeg dat aan het mengsel toe en roerbak het nog een aantal min.
Laat het daarna afkoelen.

chutney:
Snipper de sjalotten en de gemberwortel voor de chutney. Als je geen verse gember hebt voldoet een theelepel gemberpoeder ook. Snijd de gewassen appel met de schil in blokjes. Snij de gepelde en in de lengte gehalveerde banaan in plakjes. Snijd de uitgelekte gemberbolletjes in plakjes. Laat de sjalot in de olie glazig fruiten. Laat de gemberwortel kort mee fruiten en voeg de appel, de banaan, de gekonfijte gember, de suiker, de kaneel, de azijn, de sambal en wat zout toe. Voeg er wat water aan toe en laat op een laag vuur, af en toe roerend, circa 15 min zachtjes stoven. Laat de chutney afkoelen.

Ik heb de chutney gepureerd en wat ik over heb, doe ik in een glas met deksel en bewaar die in de koeling.

Bereiden pasteitjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vul de met deeg beklede vormpjes of de springvorm met het tofumengsel.
Bevochtig de deegranden met water en druk er de deegdekseltjes op.
Prik een gat in het midden van het deeg, zodat de stoom kan ontsnappen.
Bestrijk de dekseltjes met wat koffiemelk of sojaroom voor veganisten en zet de vormpjes 15 tot 20 min in de oven, tot ze goudbruin van kleur zijn. Serveer warm met de chutney.

Je kunt er nog rijst en een rauwkostschoteltje bij serveren.

Recept 2 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!