RECEPT PIE MET GEHAKTE TOFU VEGETARISCH EN VEGANISTISCH
Een zalige pittige pie.
Vegetarische gerecht uit India voor 2 personen
Ingredienten
- PIE MET GEHAKTE TOFU vegetarisch, veganistisch
- ½ pakje gehakte tofu
- 4 plakjes bladerdeeg uit de natuurwinkel want dat is bladerdeeg met margarine
- 1 eetlepel grove mosterd
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne prei
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel bruine basterdsuiker of fructose
- 3 eetlepels olie
- 2 theelepels citroensap of azijn
- wat water
Bereiding
bakpapier
Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestrijk drie plakjes met de mosterd, leg ze op elkaar en leg er het vierde plakje op. Rol ze uit tot een lap die rondom 2 cm. groter is dan de vorm. Leg de lap op een velletje bakpapier, rol losjes op en leg tot gebruik in de koelkast.
Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui.
Doe de tofu in een kom en meng er de gemberpoeder, sambal, sojasaus, suiker of fructose en een eetlepel olie door. Laat dat 30 min marineren.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verhit de olie in een wok of koekenpan en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg de champignons toe en roerbak tot de champignons bruin zijn. Daarna voeg je de gemarineerde tofu toe en roerbak je alles. Voeg daarna het citroensap toe. Laat het geheel 4 min met de deksel op de pan stoven.
Schep het mengsel in de vorm en laat iets afkoelen.
Maak de rand van de vorm aan de buitenkant vochtig en leg het, met een vork ingeprikte deeg, over de inhoud van de vorm. Druk het deeg aan de buitenrand van de vorm vast. Bestrijk het deeg met wat water.
Bak de pie in 20 min. goudbruin.
Geef er een gemengde rauwkost salade bij.
Ik heb bij deze zalige pittige pie een zuurkool-wortel salade gegeven met een dressing van de rest van de crème fraîche, wat bio-garde en kruiden.