RECEPT KERRIESAUS MET EIEREN UIT INDIA, VEGETARISCH

Vegetarische gerecht uit India voor 2 personen

Ingredienten

  • KERRIESAUS MET EIEREN UIT INDIA voor 2 personen vegetarisch
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 4 tomaten
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 20 gram boter of plantenmargarine voor veganisten
  • zout
  • 1 theelepel garam masala

Bereiding

wok
vijzel
knoflookpers

Verhit de olie en de boter in de wok en bak de gesnipperde ui goudbruin. Voeg de geperste knoflook toe. Doe gember, chili, korianderzaad, kurkuma en komijnzaad in de vijzel en maal het fijn. Voeg dat aan het uimengsel toe. Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg dat ook toe. Blus af met de kokosmelk en strooi er wat zout over. Laat het geheel zachtjes garen en daarna 15 min. pruttelen. Snijd de eieren doormidden en leg ze in de saus.
Serveer in een schaaltje waar je de garam masala over hebt gestrooid, met rijst en groenten. Zoals sperziebonen, wortelen, courgette enz.

recept garam masala staat ook op de vegetarische pagina

Recept 13 keer bezocht en 53 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Is een lekker snel gerecht, superlekker en makkelijk te maken. Ga dit zeker vaker koken!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ook zeer geslaagd en makkelijk klaar te maken.