RECEPT LINZENSOEP, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH

Deze soep is lekker met vers gebakken volkorenbrood. Het recept vindt je ook op deze pagina.

Vegetarische gerecht uit India voor 4 personen

Ingredienten

  • LINZENSOEP vegetarisch en veganistisch
  • ruim voldoende voor 4 personen
  • 1 pond groene linzen
  • kopje rijst of rest rijst of macaroni
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • stuk witte kool die ik nog had liggen
  • 6 wortelen
  • 1 paprika
  • 5 aardappelen
  • 2 tomaten
  • 2 theelepels groentenbouillonpoeder of meer naar behoefte
  • verse peper uit de molen
  • 1 theelepel bonekruid
  • 2 theelepels basilicum
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels verse selderie
  • 1 theelepel lavas
  • een scheutje sojasaus
  • 1 theelepel hindoestaanse masala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

Een pan met 2 liter water opzetten en aan de kook brengen.
De linzen en de rijst goed wassen en met het bonekruid toevoegen.
Doe de olie in een koekenpan en verhit deze.
Snijd de uien en fruit die tot ze goudgeel zijn. De knoflook fijngesneden of uit de pers toevoegen.
De andere groenten snijden of door een groentenmolentje halen en fijngesneden aan de ui en knoflook toevoegen. Alles een paar min roerbakken en in de soep doen.
Voeg een kwartier voor het eten de tuinkruiden en de groentenbouillonpoeder toe.

Recept 1 keer bezocht en 28 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 3,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie In tijden niet zo'n vaag recept gelezen. Hoe lang moet je de linzen koken????

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie Recept zeer onduidelijk; er wordt niet aangegeven hoelang de soep moet worden gekookt en wanneer alle verschillende kruiden moeten worden toegevoegd.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie is deze soep het zelfde als dalsoep met curry(linzensoep met curry)