RECEPT QUORN OF ROEBAKTOFU CURRY VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Een voortreffelijk Indias gerecht.
Vegetarische gerecht uit India voor 2 personen
Ingredienten
- QUORN OF ROERBAKTOFU CURRY
- 1 doosje quornstukjes of roerbaktofu
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter of plantenmargarine voor veganisten
- 1 ui [vervangen door mespuntje asafetida in vedisch recept]
- 1 teentje knoflook [weglaten in vedisch recept]
- 1 appel
- 1 banaan
- 50 gram rozijnen
- 2 bolletjes gember + wat nat
- 2 schijven ananas
- 1 eetlepel soja
- 1 eetlepel hindoestaanse masala
- 30 gram boter of plantenmargarine voor veganisten
- 1 dl water
- 200 gram sperziebonen
- 100 gram basmatirijst
Bereiding
koekenpan
Haal de sperziebonen af en breek ze door. Zet op met bodempje water en wat zout. Kook gaar in 10-15 min.
Was de rijst en zet op met 2 dl water. Zet het gas uit als het water is ingekookt.
Verhit de olie en boter in de pan en bak de quorn of tofu. Voeg de gesnipperde ui en geperste teen knoflook toe.Bak 5 min. Snijd de appel en voeg samen met de in stukjes gesneden ananas toe. Voeg de banaan in plakjes toe. Snijd de gember fijn en doe die er met wat nat bij. Doe er de rozijnen, soja en masala bij. Laat alles een tijdje bakken. Blus af met het water en laat 10 min. sudderen.
Serveer met de gekookte sperziebonen en rijst.