RECEPT INDIASE QUORN VEGETARISCH EN VEGANISTISCH
Vegetarische gerecht uit India voor 2 personen
Ingredienten
- INDIASE QUORN vegetarisch en veganistisch
- doosje quorn of tofu voor veganistische recept
- 2 mangos
- 1 prei
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel kerrie
- ½ eetlepel ketoembar
- 1 eetlepel citroensap
- 50 gram santen
- 1 dl. water
Bereiding
Maak de prei schoon en snijd die in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok en voeg de kerrie toe.
Bak hierin de quorn of tofu ongeveer 5 min.
Pel de knoflook en pers het er boven uit.
Voeg prei en ketoembar toe en bak het ongeveer 5 min op matig vuur.
Blus het af met de citroensap en het water.
Laat de quorn afgedekt in 10 min gaarstoven.
Voeg de santen toe en roer tot de santen is opgelost.
Voeg als laatste de mangoblokjes toe.
Bereid de pappadums volgens de gebruiksaanwijzing.
Verdeel de mangoreepjes over de borden.
Leg op ieder bord wat stukjes quorn en verdeel de saus er over.
Serveer de pappadums bij de Indiase quorn.
In plaats van pappadums, kun je er basmatirijst en een rauwkostschotel bij geserveren. Of platbrood.
PLATBROOD vegetarisch-veganistisch en vedisch
250 gram volkorenmeel
1.8 dl lauw water
wat zout
Meel, water en zout mengen en een aantal uren laten rusten.
Een koekenpan met dikke bodem op het vuur zetten.
Het deeg opnieuw kneden en in kleine porties verdelen.
De porties in je hand rollen, daarna elk bolletje op een met meel bestoven aanrecht, met een deegroller of als je die niet hebt, met een schone lege fles, uit rollen tot rondjes van ongeveer 8- 10 cm doorsnee en er telkens twee in de pan leggen. In ongeveer 3 min. laten garen. Keer ze tussendoor wel om zodat beide kanten gaar zijn.