RECEPT CHIANG MAI EIERMIE

Noedel gerecht uit Thailand voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 eetlepels olie
  • 3 tenen knoflook (kratiem), uit de knijper
  • 3 sjalotjes, gehakt
  • 1 liter kokosmelk
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel rode kerriepasta (nam prik gaeng ped)
  • 250 gr rundvlees, in blokjes van 3 cm gesneden
  • 1,25 dl vissaus (nam pla)
  • 60 gr suiker
  • ½ theelepel geelwortel
  • 1 eetlepel vers limoensap
  • 1,5 dl water
  • 185 gr verse dunne eiermie (ba mee)
  • 1 lenteuitje, gehakt
  • 1 eetlepel gehakte verse koriander (bai pak chee)

Bereiding

Verhit een grote pan en giet er dan de olie in. Roerbak de knoflook en sjalotjes 30 seconden in de hete olie. Voeg de kokosmelk, het kerriepoeder, de rode kerriepasta en het vlees toe. Breng aan de kook, draai het vuur iets lager, leg het deksel op de pan en laat alles circa 30 minuten sudderen. Roer er de vissaus, suiker, geelwortel en het limoensap door en breng langzaam aan de kook. Laat 10 minuten koken. Breng het water aan de kook in een steelpan. Roer er de verse mie door en laat die 1 minuut koken. Laat de mie uitlekken en doe hem daarna over in een terrine. @k Giet het kerriemengsel over de mie en gameer met de lenteui en koriander. Geef het garnituur er apart bij.

Recept 13 keer bezocht en 23 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Chiang Mai Eiermie uit China??????????
Chiang Mai ligt in't noorden van Thailand , dus lijkt het mij verstandig om dit even aan te passen!!!
Verder is het een lekker recept.
Vriendelijke groeten, A.van Delden