RECEPT PAD THAI NOEDELS

"Here is a rendition of the most famous noodle dish to be found on any Thai restaurant menu. Authentic pad is a simple dish of noodles tossed with fish sauce, sugar, and vinegar, and is served with any of a number of garnishments."

Noedel gerecht uit Thailand voor 3 personen

Ingredienten

  • 200-250 gr rijstnoedels of mihoen
  • 6 el arachide olie (pinda olie)
  • 1 el gehakte knoflook
  • 6 el (vers) citroensap
  • 2 el vissaus (nam pla)
  • 2 el rijst wijn azijn
  • 2 el suiker
  • 200-250 gr taugeh
  • 2 lenteuitjes, in dunne ringen
  • 2 rawits (of 1 spaans pepertje) fijngesneden of 2 gedroogde chilies
  • Garnering
  • 2 hardgekookte eieren
  • wat vers gehakte koriander
  • wat gehakte pinda's
  • wat fijngesneden komkommer

Bereiding

Bereid de noedels volgens de verpakking

Verhit olie in een wok, voeg de knoflook toe en roerbak voor 1 minuutje. Voeg dan de noedels toe, zorg ervoor dat de noedels niet aan de wok vastplakken. Dan snel het citroensap, de vissaus, azijn en suiker toevoegen. Goed roeren en dan de taugeh toevoegen, dan de lenteui en pepertjes. Goed verwarmen.

Serveren op een bord en daarop het ei, pinda's, komkommer en koriander strooien.

Lekker met een pittige zoet-zure saus.

Variatie: Gelijk met de knoflook kun je fijngesneden stukjes kipfilet meebakken, zodat dit gerecht meer het karakter van een complete maaltijd krijgt.

Recept 2 keer bezocht en 118 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Mijn Thaise vrienden in Chiang Mai eten het wel veel. Vooral op straat bij de stalletjes.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Heb het recept ook gemaakt, met wat aanpassingen zoals hieronder aangegeven en het smaakte niet verkeerd.

Ik woon in Bangkok en wel grappig om te zien dat dit recept door de meeste Thai als toeristen voer wordt gezien. Mijn vrouw, Thaise, maakt het in ieder geval nooit klaar.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Correctie om het echt naar Pad Thai te laten smaken:

1. geen tofu maar wel veel kleine -geen jumbo- garnalen
2. in de wok een paar eieren meebakken zodat ze heeeel fijn -kruimelig worden en door het gerecht heen zitten
3. seroendeng er doorheen doen
4. geen vissaus maar oestersaus of bij de toko te koop pad thai saus er doorheen doen

Geen koreander als garnering! gewoon lenteuitjes paar scheuten.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dankjewel Michel. Ik ben net terug uit thailand en heb ook bijna elke dag pad thai gegeten. Nu wilde ik het hier natuurlijk ook maken en kwam bij dit recept uit. Bedankt voor de waarschuwing, haha!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Afgelopen zomer heb ik elke dag Pad Thai gegeten in Thailand. Dit recept mag geen Pad Thai heten.

De smaak komt er niet eens bij in de buurt.

Ik vond het dan ook ronduit walgelijk om te eten.
Geen aanrader dus!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heerlijk.. Pad thai. Gooi er ook eens garnalen door, steurgarnalen bijvoorbeeld of kleine roze garnalen. Of bak een omelet met thaise kruiden en serveer deze bovenop de pad thai. Met Chinese Chives (te krijgen bij de toko), een variatie op de bosuitjes wordt het nog lekkerder. Zet op tafel wat Prik Nam Pla (pepertjes in vissaus), suiker en gemalen gedroogde Chilipepers en de Thaise Tafel (Toh Thaj) is gedekt!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Zelf voeg ik altijd oestersaus, sojasaus, een scheutje ketchup en een scheutje zoetzure saus toe. En als groente paprika, bamboo, champignons en prei. Een eitje per portie erdoorheen roeren is ook heerlijk. En dan de pinda´s fijnmalen en eroverheen. Mmm.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heel simpel recept. Had dit eens op in Amerika bij een Thai en wilde het zelf proberen te maken. Ik vond de ingredienten wel wat vreemd, maar het smaakte heerlijk.