RECEPT PAD THAI NOEDELS
"Here is a rendition of the most famous noodle dish to be found on any Thai restaurant menu. Authentic pad is a simple dish of noodles tossed with fish sauce, sugar, and vinegar, and is served with any of a number of garnishments."
Noedel gerecht uit Thailand voor 3 personen
Ingredienten
- 200-250 gr rijstnoedels of mihoen
- 6 el arachide olie (pinda olie)
- 1 el gehakte knoflook
- 6 el (vers) citroensap
- 2 el vissaus (nam pla)
- 2 el rijst wijn azijn
- 2 el suiker
- 200-250 gr taugeh
- 2 lenteuitjes, in dunne ringen
- 2 rawits (of 1 spaans pepertje) fijngesneden of 2 gedroogde chilies
- Garnering
- 2 hardgekookte eieren
- wat vers gehakte koriander
- wat gehakte pinda's
- wat fijngesneden komkommer
Bereiding
Verhit olie in een wok, voeg de knoflook toe en roerbak voor 1 minuutje. Voeg dan de noedels toe, zorg ervoor dat de noedels niet aan de wok vastplakken. Dan snel het citroensap, de vissaus, azijn en suiker toevoegen. Goed roeren en dan de taugeh toevoegen, dan de lenteui en pepertjes. Goed verwarmen.
Serveren op een bord en daarop het ei, pinda's, komkommer en koriander strooien.
Lekker met een pittige zoet-zure saus.
Variatie: Gelijk met de knoflook kun je fijngesneden stukjes kipfilet meebakken, zodat dit gerecht meer het karakter van een complete maaltijd krijgt.