RECEPT GEMARINEERDE QUORNSTUKJES OF ROERBAKTOFU MET ANANASRIJST

Vegetarische gerecht uit Thailand voor 2 personen

Ingredienten

  • GEMARINEERDE QUORNSTUKJES OF ROERBAKTOFU MET ANANAS RIJST voor 2 personen vegetarisch, veganistisch en vedisch
  • 1 doosje quornstukjes / roerbaktofu voor veganisten en hen die vedisch eten
  • De marinade:
  • sap van een ½ citroen
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel hindoestaanse masala
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • de rijst:
  • 100 gram basmatirijst
  • 150 gram ananas in kleine stukjes
  • 1 theelepel koenjit
  • 50 gram santen
  • 2 dl water

Bereiding

Meng alle ingrediënten en meng er de quornstukjes door. Pers de knoflook er boven uit en meng weer. Laat een uur intrekken.

wok

Verhit de olie in de wok en bak de quornstukjes in 10 min gaar en knapperig.

de rijst

Los de santen op in het water dat je langzaam aan de kook brengt. Voeg de rijst en koenjit toe.
Kook de rijst gaar en meng de ananas er door. Laat nog 10 min staan zodat het kan wellen.

Serveer de quorn op de rijst en geef er een komkommer salade bij.

Recept 10 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!