RECEPT GEMARIBEERDE TOFU MET ANANASRIJST, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Een zalig gerecht.
Vegetarische gerecht uit Thailand voor 3 personen
Ingredienten
- GEMARINEERDE TOFU MET ANANASRIJST voor 3 personen vegetarisch, veganistisch en vedisch
- 1 doosje roerbaktofu finesse
- 1½ theelepel koenjit
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel hindoestaanse masala
- 1½ eetlepel zoete ketjap
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram ui
- 200 gram prei [knoflook, ui en prei weglaten uit vedisch recept]
- 2 eetlepels olie
- De rijst:
- 150 gram basmatirijst
- 50 gram santen
- 100 gram in kleine stukjes gesneden ananas
- 2½ dl water
- 1 theelepel koenjit
- wat zout
Bereiding
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde uien goudbruin. Voeg daar de in dunne ringen gesneden prei bij en de gemarineerde tofu. Laat het geheel 10 min zachtjes bakken.
Zet het water op met de santen en laat aan de kook komen. Strooi de koenjit er in en de rijst. Zet het gas laag en laat gaar koken. Controleer regelmatig of er nog voldoende water is. Met de santen erbij neemt de rijst meer vocht op.Meng er de ananas door en laat nog 10 min staan zodat de rijst kan wellen en de smaak van ananas over kan nemen.
Serveer de tofu op de rijst en rasp een wortel heel fijn die je erbij geeft.