RECEPT AYAM OPOR PANGGANG

Geroosterde kip in milde kokosmelksaus

Gevogelte gerecht uit Indonesie

Ingredienten

  • 1 kip van ca. 1 kg
  • 1 stengel sereh
  • 3 daun salam
  • ca. 0,75 l santen
  • zout naar smaak
  • voor de boemboe
  • 7 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 schijfje gember 3cm
  • 1 schijfje kunyit 2cm
  • 1 schijfje laos 3cm
  • 3 tl ketumbar
  • 1 tl jinten
  • 7 kemirinoten
  • 1 tl suiker
  • zout naar smaak
  • 5 el olie

Bereiding

Maak de kip schoon. Kneus de sereh.

Maak alles voor de boemboe schoon, schillen, etc. Fijnmaken in vijzel of keukenmachine.

Roerbak de kruidenpasta in de olie, ca. 3 minuten. Doe de kip, sereh en daun salam er bij en bak 5 minuten.

Voeg de santen en zout naar smaak toe en laat de kip in ca. 30 minuten gaar worden.

Kip uit de pan nemen en af laten koelen. Roosteren op bbq aan beide kanten.

Recept 2 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker,alleen ik doe het niet op de BBQ maar stoof het geheel. Lekker met Lontong