RECEPT KARE AYAM

Gevogelte gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kip
  • 10 verse rawits
  • 3 rode lomboks
  • 7 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 schijfje gember van ca. 3 cm
  • 1 schijfje kunyit van ca. 3 cm
  • 1 schijfje laos van ca. 2 cm
  • 1 theelepel ketumbar
  • 1 theelepel trassi
  • 5 kemirinootjes
  • 1 stengel sereh
  • 1/4 kokosnoot
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 3 daun jeruk
  • 1/2 theelepel suiker, zout
  • Keukenmateriaal
  • snijplank, kokosrasp
  • keukenmes
  • houten spatel
  • wajan
  • cobek/keukenblender

Bereiding

Maak de kip schoon en snijd haar in stukjes.

Maak de rawits en de lomboks schoon. Pel de sjalotjes en de knoflook. Schil de gember, kunyit en laos dun. Maak van dit alles in de cobek of de blender met de ketumbar, de trasi en de kemirinootjes een pasta. Knip het bovenste deel van de sereh.

Rasp de kokos en trek hieruit met 1 kopje water de santen.

Verhit de olie in de wajan en fruit de kruidenpasta goudbruin

Doe de stukjes kip erbij en sauteer deze twee minuten.

Voeg de santen, de sereh, de daun jeruk, de suiker en zout naar smaak toe en laat de kip circa 20 minuten op laag vuur sudderen.

Recept 23 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Oo oo oo, wat is dit gerecht lekker. Ik heb nog nooit zoiets lekkers gegeten. Oo oo oo heerlijk gewoon. Bij het eten vergeet je gewoon dat je het ook moet door slikken. Het is zo lekker dat je het niet wilt door slikken. Want ik vind het jammer om door te slikken. Nadat je het door hebt geslik dan proef je namelijk niets meer. Ja want dan is het weg van de tong. Oo oo oo ik kan er geen genoeg van krijgen. Dit gerecht eet ik voortaan altijd. Ik hoef geen friet met mayo en frikandelen meer.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk recept, de smaken van de sereh en djeruk komen heerlijk naar boven. Een frisse tegenhang van de pittige pepertjes.