RECEPT AJAM GORENG KERING

Drooggebakken kip met gepeperde olie

Gevogelte gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 kippenbouten
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 4 stuks steranijs, gekneusd
  • 1/2 tl cardamompoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el ketjap manis
  • 2 dl droge sherry
  • 2 dl water
  • peper en zout naar smaak
  • Rawitolie
  • 3 el sesamolie
  • 3 el sojaolie
  • 6 rode rawits
  • 1 tl geperste knoflook
  • 1 tl gemalen szechuanpeper

Bereiding

Meng de ingredienten voor de kip en marineer deze ongeveer 2 uur. Smoor de kip in een braadslee in een oven van 225 C voor ca. 45 minuten. Leg de kip daarna nog 15 minuten droog op het oven rooster met het vel naar boven (grill aan of warmte van boven). Tot de kip droog en krokant is geworden.

Voor de olie verhit je de olien en fruit hierin de fijngehakte rawits, knoflook en peper op laag vuur.

Besprenkel de kip met de rawit olie. Eventueel kun je de kip nog een keer frituren in hete olie om een nog krokanter effect te krijgen.

Recept 4 keer bezocht en 2 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!