RECEPT SATEH

Sateh, is heel lekker alleen vind ik niet zoveel aan pindasaus. Hier dus een andere satehsaus

Gevogelte gerecht uit Indonesie voor 2 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 300 gram vlees of kip in stukjes
  • Marinade
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 5 el ketjap manis, dikke saus
  • Ketjap saus
  • 5 rawits
  • 25 gebrande pinda's
  • 1 tl petis udang
  • 3 el gesmolten gula djawa
  • olie
  • 5 el ketjap manis, ook weer dikke
  • 1 limoen, uitgeperst
  • zout
  • 5 rode sjalotjes

Bereiding

Meng de knoflook met ketjap en marineer het vlees hierin ca. een uur.

Rijg het vlees op stokjes, houten eerst laten weken. Grill deze in ca. 5 minuten tot gaar. Zorg bij rood vlees, rund of lams dat het vlees niet droog wordt.

Maak voor de saus de rawits schoon, pel de knoflook en maak van de pinda's, petis udang, rawits, gula djawa, 1 el olie, knoflook een pasta in de vijzel. Voeg zout naar smaak toe en meng het limoensap erdoor.

Haal de stokjes door de saus heen en bestrooi met gesnipperde sjalot.

Recept 14 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie aduh enak sekali.Tambah guaram sedikit,lebih enak.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Die ketjapsaus ziet er interessant uit, ga ik een keer proberen maar dan wel met een blender, dat is een stuk handiger natuurlijk.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie een 8 als waardering. Dit is erg lekker maar ik weet dat er weinig Hollanders zijn die deze genoemde uitgebreide kruiden niet kennen laat staan goela jdawa b.v. Ik heb indische kookles gehad. Thuis vind men deze bereidingswijze vaak te ingewikkeld. Maar ik vind het erg lekker hoor. Wat geven de recensisten lage cijfers het lijken wel onderwijzers.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Voor kipsate altijd vlees van de dijen nemen,bevat meer vet ,dus meer smaak.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Marinade voor de sateh kan wat kruidiger.

Verse gember
Serehpoeder
Ketoembar
Djinten
Trassi
Dit geheel met knoflook, fijngesneden rawit en ketjap tot een marinade maken. NAchtje laten staan. Smullen maar!!