RECEPT AYAM UNGKEP

Gestoofde kip

Gevogelte gerecht uit Indonesie

Ingredienten

  • 1 kip van ca. 1kg
  • 1 stengel sereh
  • wat olie
  • 3 daun salam
  • 2 dl kokoswater uit kokosnoot
  • 1 el gesmolten gula jawa
  • Voor de boemboe
  • 5 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 schijfje kunyit 5cm
  • 1 schijfje laos 3cm
  • 1 tl ketumbar
  • zout naar smaak

Bereiding

Snij de kip in stukken

Maak alles voor de boemboe schoon, schillen, etc. Fijnmaken in vijzel of keukenmachine.

Kneus de sereh.

Bak de boemboe in wat olie met de sereh en daun salam ca. 3 minuten. Doe de kip erbij en bak nog 3 minuten. Voeg kokoswater en gula jawa toe. Laat op laag vuur koken tot het vocht verdampt is.

Frituur de stukken kip in hete olie.

Nu kun je het vlees van botten halen en serveren of gewoon zo serveren.

Recept 6 keer bezocht en 1 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!