RECEPT AYAM PANIKI

Gevogelte gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 hele kip, ca 1 kg (of ca 500-600 gr kipfilet)
  • 7 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode lomboks
  • 10 rawits
  • 1 stukje gemberwortel, ca 4 cm
  • 1 stukje kunyit, 3 cm
  • 6 kemirinootjes
  • 1 stengel sereh
  • 1/2 kokosnoot, raspen met 4 dl water voor santen
  • 2 takjes basilicum
  • 4 el olie, zout naar smaak

Bereiding

Maak de kip schoon en snijdt in stukjes.

Pel de sjalotjes, knoflook, gember, rawits, lomboks, kunyit en schil/maak schoon.

Maak van de sjalotjes, knoflook, gember, rawits, lomboks, kunyit en kemirirnoten in de vijzel een pasta.

Meng de pasta met de kip, basilicum en olie. Bak dit ca. 15 minuten zonder santen. Voeg dan de santen toe en laat alles op laag vuur gaar stoven.

Recept 19 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker recept. Zeker eens proberen, het gerecht krijgt een erg lekkere smaak. Dit vind ik echt indisch, niet van die zoute maggi smaakjes!

Lekker met rijst en nog een groente gerecht, kan ook gewoon simpel gekookte boontjes zijn!