RECEPT AYAM BETAWI

Recept voor gekruide kipfilet in pikante ketjapsaus

Gevogelte gerecht uit Indonesie voor 2 personen

Ingredienten

  • 300 gr kipfilet
  • 6 sjalotten, dungesneden
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 100 gr bloem
  • 1 theel, witte peper
  • zout naar smaak
  • olie
  • 1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
  • 7 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. limoen/citroensap
  • Voor de boemboe
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 rode lomboks
  • 7 rawits
  • 2 theel, trasi
  • 2 theel, ketumbar

Bereiding

Maak een boemboe van de boemboe ingredienten, ik gebruik een keukenmachine.

Marineer kip in sjalot en knoflook. Daarna kip bestrooien met bloem gemengd met zout en peper.

Frituur de kip in ca. 5 min. tot gaar.

Fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten in 2-3 el olie. Voeg de boemboe toe en bak dit 2 minuten mee. Dan de suiker en de ketjap toevoegen en laat dit sudderen totdat zich een wat dikke suas gevormd heeft. Dan de kip en het citroensap toevoegen en vervolgens serveren.

Recept 19 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Wat minder pepers gebruikt dan het recept, 1 lombok en 1 rawit was heet genoeg voor ons.

Voor m'n dochtertje eerst wat van de saus gemaakt zonder pepers en die vond het heerlijk.

Echt een lekker recept, wel iets meer werk doordat je eerst frituurt en dan nog roerbakt, maar zeer de moeite waard.