Kerst recepten

Lamskoteletjes met krieltjes en broccoli

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 1 keer - Doorgestuurd: 4 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt boter en olie in een pan. Bak de aardappeltje...... zakje geraspte kaas (Old Amsterdam) 500 gr mini-krieltjes 750 gr. lamskoteletten 3 el m.....

Varkenshaas met knoflook mosterdsaus

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 0 keer - Doorgestuurd: 69 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Pers de knoflook uit, snijdt de lenteui in dunne ringetjes. Snijdt het vlees diagonaa...... 1 teentje knoflook 1 lenteui 600-700 gram varkenshaas 1 el bloem 1 tl boter 1 tl.....

Ribstuk met salie

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 2 keer - Doorgestuurd: 18 keer - Hoofdgerecht - Italie - Vraag de slager het bot aan onderkant vast in te snijden, zodat het vlees na het gare...... 1 varkensribstuk van 5-6 ribben ± 25 salieblaadjes zout,peper 2-3 el olijfolie 12 .....

Carpaccio con Rucola

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 2 keer - Doorgestuurd: 38 keer - Voorgerecht - Italie - Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg de plakjes vlees dakpansgewijs op de b...... 600 g entrecote, iets dikker gesneden dan voor carpaccio 2 el olijfolie 2 teentjes kno.....

Entrecote gevuld met kruidenkaas en rode wijnsaus

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 0 keer - Doorgestuurd: 36 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Saus In steelpannetje sjalotjes (en eventueel knoflook) fruiten in wat boter,...... Saus 1/2 l rode wijn 1/4 liter runderbouillon 5 sjalotjes gehakt 2 tl verse .....

Dijon Pesto Steak

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 0 keer - Doorgestuurd: 71 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Combineer basilicum/peterselie met de walnoten, mosterd en knoflook. (Liefst in een k...... 1/2 kopje verse basilicum of peterselie 1/2 kopje walnoten, gehakt 2 el Dijon mosterd .....

Gegrillde koteletjes met knoflook aardappelpuree en gegrillde groenten

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 0 keer - Doorgestuurd: 13 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Combineer marinade en vlees in een plastic zak of schaal. Enkele uren marineren in de...... Marinade 0,5 dl olijfolie 1 el citroensap 4 teentjes knoflook, gehakt 4 .....

Geroosterde knoflook en sjalot met Entrecote

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 1 keer - Doorgestuurd: 6 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Combineer de eerste 5 ingredienten in een sauspan. Reduceren tot de helft, voeg daarn...... 2,5 dl droge witte wijn 6 sjalotjes gehakt 1/2 tl gedroogde tijm 2 teentjes knoflook.....

Gegrillde varkenshaas met knoflook en rozemarijn

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 0 keer - Doorgestuurd: 22 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Marineer de varkenshaas minstens 4 uur in de olijfolie, rozemarijn, peper, olie en zo...... 2 grote varkenshaasjes 10 teentjes knoflook (in stukjes gesneden) 2 el rozemarijn 2 .....

Varkenshaas met mosterdsaus

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 0 keer - Doorgestuurd: 338 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Oven voorverwarmen op 200 C Varkenshaas kruiden met peper en zout. In grote bra...... 2 Varkenshaasje 2 el olijfolie 5 el ongezouten boter 1 tl fijngesneden sjallot 0,5.....

Lamsbout met knoflook en rozemarijn

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 0 keer - Doorgestuurd: 361 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Oven voorverwarmen op 240 C. Lamsbout op 12 plaatsen ondiep insnijden en daarin plakj...... 1 lamsbout van 2 kg. Ontbeend 5 teentjes knoflook, in plakjes 12 toefjes rozemarijn .....

Met peterselie en parmezaanse kaas gevulde Steaks

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 1 keer - Doorgestuurd: 6 keer - Hoofdgerecht - Italie - Plaats de steaks op een snijplank en snijd in twee plakken, maar niet helemaal door, ...... 4 dikke 'steaks', entrecote ofzo 2 teentjes knoflook 1 bosje peterselie ½ cup Parmez.....

Lamskoteletjes met mosterdjus

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 0 keer - Doorgestuurd: 10 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - In steelpan fond, cognac en Dijonmosterd op hoog vuur in ca. 10 minuten inkoken tot c...... 2 dl vleesfond 3 eetlepels cognac, 1 theelepel Dijonmosterd, 75 g boter of margarine.....

Entrecote met ui en peterselie in rode wijnsaus

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 0 keer - Doorgestuurd: 22 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - In hoge steelpan 1 theelepel boter en honing ca. 1 minuut zachtjes verwarmen. Port er...... 125 g boter of margarine, 1 theelepel vloeibare honing, 1 dl rode port, 2 ½ dl rode .....

Ribeye met gepofte sjalotjes

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 0 keer - Doorgestuurd: 14 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Voorbereiden Oven voorverwarmen op 200 IC of gasovenstand 4. 2 Sjalotjes pell...... 10 sjalotjes, 2 dl rode wijn, 2 dl vleesfond 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels (olijf.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> 
Home