RECEPT ENTRECOTE MET UI EN PETERSELIE IN RODE WIJNSAUS

Recept voor het klassieke gerecht entrecote met rodewijn saus.

Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 125 g boter of margarine,
  • 1 theelepel vloeibare honing,
  • 1 dl rode port,
  • 2 ˝ dl rode wijn,
  • 4 dl vleesfond,
  • 2 kleine uien,
  • 5 takjes peterselie,
  • zout, peper,
  • 4 entrecotes (á ca. 1 75 g),
  • (staafmixer)

Bereiding

In hoge steelpan 1 theelepel boter en honing ca. 1 minuut zachtjes verwarmen. Port erbij schenken en door elkaar roeren. Wijn en fond erbij schenken en op hoog vuur in ca. 20 minuten tot ca. 2 di inkoken. @ Intussen uien pellen en fijnsnipperen. Peterselie boven kommetje fijn knippen. In pan 1 eetlepel boter verhitten en sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Van vuur af peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

In koekenpan 50 g boter verhitten. Entrecotes bestrooien met peper en in ca. 5 á 7 minuten rosé bakken, halverwege keren. Rest van boter in blokjes snijden. Van vuur af boter met staafmixer of garde door saus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. @ Saus over vier borden verdelen. Entrecotes in midden leggen en op elke entrecote 1 eetlepel ui-peterseliemengsel scheppen. Mengsel met theelepel glad over entrecote strijken. Serveren met gegratineerde aardappeltjes en sperzieboontjes.

Recept 18 keer bezocht en 22 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie heel lekker

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker en makkelijk, omdat de saus van te voren te bereiden is.
Ik heb hem op het laatst nog wat gebonden met een beetje allesbinder, omdat 'ie anders te dun was, maar dat is wellicht een kwestie van smaak.
De combinatie met de uitjes en de peterselie is in ieder geval goed bevallen!