RECEPT ENTRECOTE CAFE DE PARIS

"Recept komt van Horecagids af. Lijkt me heel lekker."

Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 st entrecote
  • 2,5 dl kalfsfonds
  • 2 el room
  • 2 el wittewijn
  • 2 sjalotten
  • 50 gr. champignons
  • 1/2 bol knoflook
  • 75 gr. boter
  • 4 st ansjovis filets
  • 2 el gehakte kruiden, bijv: kervel, dragon, peterselie, bieslook of basilicum
  • 1 tl citroensap
  • worchestershiresaus
  • peper/zout

Bereiding

De sjalotjes, champignons en knoflook ragfijn hakken en in een beetje boter fruiten zonder te laten kleuren. Af laten koelen.

Het champignonmengsel samen met 50 gram boter, ansjovisfilets, gehakte kruiden, citroensap, peper, zout een worcestershiresaus in de keukenmachine tot een creme draaien. Deze creme in de koelkast bewaren.

De entrecotes in hete boter bakken, uit de pan nemen en warm houden. Het bakvet weggooien, de pan afblussen met de witte wijn en de kalfsfond toevoegen. Het geheel even in laten koken, de room toevoegen en de pan van het vuur nemen.

2 eetlepels van de creme door de saus roeren. De saus eventueel op smaak brengen met peper en zout en samen met de entrecotes serveren.

Recept 7 keer bezocht en 37 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,2 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Zeer lekkere saus.
Als je ooit in Lissabon komt moet je eens naar het restaurant L'' entrecote (rua do alecrim 117-121 Chiado Lisboa) gaan. Je hebt er slechts 1 hoofdschotel nl entrecote met sauce café de paris. Buitengewoon goed en zeer betaalbaar. Elke avond stampvol.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Prima recept al is het zeer belangrijk de saus luchtig te slaan.
Trouwens, de beste Cafe de Paris wordt niet in Frankrijk opgediend,maar in Basel ,Zwitserland.

Frank


Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Had mijn creme gemaakt met de dooiers van 4 hardgekookte eieren. Heel erg lekker, maar ook erg machtig.
Een aanrader voor jonge carnivoren!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk recept, maar deze is lekkerder: http://home.wanadoo.nl/mikel.buissink/index.html?recepten/rundparijs.htm
(heb ze bijde geprobeerd!)

groetjes,

Claire

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie HEERLIJK! En zo gemakkelijk, je krijgt zo'n lekkere smaak in de saus door de gekruide boter. Dit is echt een recept van restaurant kwaliteit. Tja het komt niet voor niets van de horeca gids ;-) Als de boter te zout is kun je iets meer boter gebruiken. Varieer ook eens met andere champignons, porcini ofzo.