RECEPT GEGRILLDE VARKENSHAAS MET KNOFLOOK EN ROZEMARIJN

Recept voor varkenshaas gemarineerd met rozemarijn met gebakken groenten en paddestoelen.

Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 grote varkenshaasjes
  • 10 teentjes knoflook (in stukjes gesneden)
  • 2 el rozemarijn
  • 2 tl zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • zout naar smaak
  • 1/3 kopje winterpeen
  • 1/2 kopje knol selderij
  • 1/2 kopje aardappels
  • 1/2 kopje sjalotjes
  • 1/3 kopje cantharellen
  • 1 el olijfolie
  • 2 el tijm
  • 2.5 dl jus of sterke bouillon
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Marineer de varkenshaas minstens 4 uur in de olijfolie, rozemarijn, peper, olie en zout.

Bak de groenten, behalve de cantharellen, in wat olie. Voeg de tijm toe en op smaak brengen met zout en witte peper. Voeg de jus/bouillon toe, kook de groenten tot ze gaar zijn.

Grill de varkenshaas tot medium, laten rusten voor 5 minuten. Snijden en serveren op de groenten.

Recept 21 keer bezocht en 22 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Er staat niet bij wanneer de cantherellen erin moeten, ik neem aan samen met de bouillon. Ik had de groenten in boter gebakken en op het laatst wat slagroom toegevoegd. Lekker veel knoflook wel.