RECEPT ENTRECOTE GEVULD MET KRUIDENKAAS EN RODE WIJNSAUS
Recept voor gevulde Entrecote met kruidenkaas, je kunt die kruidenkaas natuurlijk ook zelf maken. Foto van recept, zelf bereid met Paturain en varkenshaas.
Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- Saus
- 1/2 l rode wijn
- 1/4 liter runderbouillon
- 5 sjalotjes gehakt
- 2 tl verse tijm, gehakt
- 100 gr koude boter in stukjes
- Kaasvulling
- 100 gr roomkaas
- 1 tl gehakte knoflook
- 1 tl verse tijm, gehakt
- 1 tl verse dragon, gehakt
- 1 tl lenteui of bieslook, gehatk
- 1 tl verse basilicum, gehakt
- zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- 4 dikke entrecotes, 3-4 cm dik
Bereiding
In steelpannetje sjalotjes (en eventueel knoflook) fruiten in wat boter, daarna wijn, bouillon en tijm toevoegen. Laten reduceren tot nog ongeveer 1/4-1/2 liter over is. Op smaak brengen met zout en peper.
Vlees
Kaas mengen met kruiden en knoflook. Het vlees insnijden, een X in het vlees, ongeveer 3/4 door het vlees heen en het vlees met de kaas vullen. Vlees kruiden met zout en peper.
Olie verhitten en het vlees aanbakken in hete pan, tot bruin, voorzichtig omdraaien, bakken tot beide zijdes bruin zijn. Daarna na laten garen in een hete oven tot de gewenste gaarheid bereikt is.
Serveren met enkele lepels van de saus, lekker met gegratineerde aardappeltjes en sugarsnaps.
Dit gerecht kan eventueel ook met dikke varkenshaasjes.