RECEPT ENTRECOTE GEVULD MET KRUIDENKAAS EN RODE WIJNSAUS

Recept voor gevulde Entrecote met kruidenkaas, je kunt die kruidenkaas natuurlijk ook zelf maken. Foto van recept, zelf bereid met Paturain en varkenshaas.

Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

Foto: Entrecote gevuld met kruidenkaas en rode wijnsaus
  • Saus
  • 1/2 l rode wijn
  • 1/4 liter runderbouillon
  • 5 sjalotjes gehakt
  • 2 tl verse tijm, gehakt
  • 100 gr koude boter in stukjes
  • Kaasvulling
  • 100 gr roomkaas
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 1 tl verse tijm, gehakt
  • 1 tl verse dragon, gehakt
  • 1 tl lenteui of bieslook, gehatk
  • 1 tl verse basilicum, gehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • 4 dikke entrecotes, 3-4 cm dik

Bereiding

Saus
In steelpannetje sjalotjes (en eventueel knoflook) fruiten in wat boter, daarna wijn, bouillon en tijm toevoegen. Laten reduceren tot nog ongeveer 1/4-1/2 liter over is. Op smaak brengen met zout en peper.

Vlees
Kaas mengen met kruiden en knoflook. Het vlees insnijden, een X in het vlees, ongeveer 3/4 door het vlees heen en het vlees met de kaas vullen. Vlees kruiden met zout en peper.
Olie verhitten en het vlees aanbakken in hete pan, tot bruin, voorzichtig omdraaien, bakken tot beide zijdes bruin zijn. Daarna na laten garen in een hete oven tot de gewenste gaarheid bereikt is.

Serveren met enkele lepels van de saus, lekker met gegratineerde aardappeltjes en sugarsnaps.

Dit gerecht kan eventueel ook met dikke varkenshaasjes.

Recept 18 keer bezocht en 36 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie U kunt ook een zachtere kruidenroomkaas nemen inplaats van Paturain want deze merk is erg sterk en dus overheersend.Of gewoon een roomkaas nemen zonder kruiden dan kun je zelf kruiden naar smaak toevoegen..eet smakelijk.
Verder vind ik dit echt een geweldige recept.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Was heerlijk. Goed opelkaar afgestemd. kreeg alleen complimentjes van de gasten.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie was een overheerlijk recept.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie De paturain in het vlees , was niet lekker, de smaak overheerste te veel.
De wijnsaus was wel heel erg lekker.