RECEPT LAMSKOTELETJES MET KRIELTJES EN BROCCOLI
Recept voor lamskoteletjes met lekkere aardappeltjes en gestoomde broccoli.
Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- zakje geraspte kaas (Old Amsterdam)
- 500 gr mini-krieltjes
- 750 gr. lamskoteletten
- 3 el mosterd (1 van elke soort) (Fijne, grove en milde mosterd.)
- 500 gr. broccoli
- enkele blaadjesbasilicum
- kalfsfond
Bereiding
Smelt boter en olie in een pan. Bak de aardappeltjes in een grote koekenpan aan.
Snijd intussen enkele broccoliroosjes klein en voeg ze bij de aardappeltjes. De rest van de broccoli liefst stomen met wat zout.
Voeg enkele theelepels mosterd aan de aardappels toe. Schenk zoveel kalfsfond toe tot alles onderstaat. Snijd de botjes uit de koteletten en voeg deze botjes bij de aardappelen in de pan. Voeg wat gehakte basilicum en geraspte kaas toe.
Steek met een satéprikker de koteletten dicht. Bak de koteletten rondom aan en plaats de pan in de oven om het vlees te laten doorgaren.
Haal de koteletbotjes uit de pan met krieltjes en gooi ze weg. Schep de aardappeltjes in diepe borden en schik hierop de stukken lamsvlees en leg de broccoli erbij.
Garneer met basilicum en geraspte kaas.