RECEPT GEGRILLDE KOTELETJES MET KNOFLOOK AARDAPPELPUREE EN GEGRILLDE GROENTEN
Recept voor gemarineerde koteletjes, het lekkerst van de bbq, met geweldige knoflook-aardappelpuree!
Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- Marinade
- 0,5 dl olijfolie
- 1 el citroensap
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 4 1/2 cm dikke koteletten (of 8 dunne)
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 el vers gehakte oregano
- 2 el vers gehakte tijm
- 1 el vers gehakte peterselie
- Knoflook-Aardappelpuree (recept volgt)
- Gegrillde Groenten (recept volgt)
Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 C of gebruik bbq. Verhit olie in een grote pan op hoog vuur, bak de koteletjes bruin, 2-3 minuten per kant. Daarna op een bakplaat leggen en in de oven bakken voor 10-15 minuten.
In dezelfde pan op laag vuur knoflook goudbruin bakken, van vuur af kruiden erbij roeren. Serveren met de puree en groenten.
Knoflook-Aardappelpuree
3 medium aardappels, geschilt en in dobbelsteentjes.
2 teentjes knoflook, geroosterd
2 el room
1 el extra virgin olijfolie
1 tl peterselie
zout en peper naar smaak
Aardappels koken in gezouten water tot gaar. Al het water uit de pan gieten op 2 cm na. Voeg de knoflook, room, olie en peterselie toe. Om scheppen tot een mooie gladde massa ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout.
Gegrillde groenten
400 gr gesneden 'harde' groenten, bijvoorbeeld wortel, broccoli, courgette, selderijstengels, etc.
2 teentjes knoflook, gehakt
1/2 tl rozemarijn
1 el olijfolie
Olie mengen met knoflook en rozemarijn. Met een kwastje de groenten bestrijken met het olie mengsel en grilleren tot beetgaar, 2-3 minuten.