RECEPT VARKENSHAAS MET MOSTERDSAUS

Recept voor een varkenshaasje met romige mosterdsaus.

Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 Varkenshaasje
  • 2 el olijfolie
  • 5 el ongezouten boter
  • 1 tl fijngesneden sjallot
  • 0,5 dl witte wijn
  • 1 1/2 dl kippenbouillon
  • 3 el Dijon mosterd
  • 1 1/2 dl slagroom
  • 1 tl vers gehakte basilicum
  • 1 tl versgehakte peterselie

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 C

Varkenshaas kruiden met peper en zout. In grote braadpan olie en 4 el boter verhitten, tot het net niet begint te roken, bruin de varkenshaas aan alle kanten. Hitte reduceren tot medium en bak de varkenshaas ongeveer 10 minuten, regelmatig draaien. Dan in de oven plaatsen op een bakplaat en in de oven roosteren tot een vlees thermometer ong. 75 C aangeeft, net nog roze, 10-15 minuten.

Als het vlees in de oven staat, de overgebleven el boter en sjalot in de braadpan bakken tot het zacht wordt. Voeg de wijn, bouillon en mosterd toe en laten pruttelen. De bodem goed 'schoon' schrapen. Room met de basilicum toevoegen en laten pruttelen tot het dikker wordt. Peterselie doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.

Vlees in mooie plakjes snijden en saus er over schenken.

Recept 36 keer bezocht en 338 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 13 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Een lekker recept en aan Joost geef ik de raad het bij McDonalds of Burgerking te houden.
@Jacobs, in het algemeen vind ik verse tomaat een goed idee maar hier zou de smaak door de mosterd tenietgedaan worden.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie nou bij 75 gr.C is je varkenshaas echt niet roze meer maar stront doorbakken

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie We hebben heerlijk gegeten een vrijdag met vrienden, het was gewoon heerlijk.
Mijn vriendin mailde mij om te vragen naar het recept want ze wilde zelf ook dat recept ook proberen.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie lekker hoor!!

@ joost, als je toch al zo goed kan koken... wat doe je dan hier op dit Forum?? ben benieuwd naar jou bijdrage! nog lekkere, verrassende recepten van jou kant?

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie ik heb het mijn gasten voorgezet
en allemaal waren ze er weg van
eenvoudig en toch super lekker
ik vond het top
leo

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie vond het héél lekker ; Bedankt voor dit recept!
heb enkel nog wat bindmiddel bij de saus gevoegd.


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @Joost
Een van de vervelendste reacties die ik hier tot nu toe gelezen heb. Jammer.

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie weinig orgineel
verzin is iets nieuws dit weet iedereen en tevens heb je hier helemaal geen recept voor nodig. jammer

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Voor degenen die het nog niet doorhebben: mosterd verliest bij verhitting zijn smaak. Zo laat mogelijk toevoegen dus!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie En in de saus nog blokjes verse tomaat. Superlekker!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie moet je eens met iberico-varkenshaasje proberen. supper, mega, ultra!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heel lekker, ik heb het aangepast zonder boter en magere room, groentebouillon en de fantastische tamari waar je alle sausen lekker mee krijgt. Ik zal het zeker nog eens maken

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heb het uitgeprobeerd en is heel lekker.Ik zet het op de menu voor kerstavond en iedereen zal verrast zijn.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Mijn compliment, het is eenvoudig en lekker en vooral snle klaar te maken. Zeker voor herhaling vatbaar.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Het is bijna ondoenlijk om een mals varkenshaasje te verpesten en dat was dan ook zeker niet het geval. Lekkere passende saus erbij. Goed recept.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Heeeeerlijk!!!! Ik heb dit gerecht gemaakt voor vrienden en het was een groot succes. Een lekkere combinatie. dit ga ik veeeeel vaker maken. perfect.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik vind dit ook erg lekker maar maak het zelf wat eenvoudiger. Smeer de varkenshaasjes in met de Dijon mosterd en bak ze in een klein beetje boter. Als het vlees gaar is, uit de pan nemen en een klein potje creme fraiche door het bakrestant, even laten indikken en ... Klaar!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie fantastisch voor het verrassen van vrienden,eens een sausje dat ze niet verwachten.