RECEPT CASSOULET
Witte bonenschotel met drumsticks en lamsvlees
Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen
Ingredienten
- 250 gr gedroogde witte bonen
- 3 uien
- 1-2 knoflooktenen
- 125 gr ontbijtspek (blokjes)
- 300 gr lamsvlees (van de schouder)
- 50 gr boter
- 4 drumsticks
- 2 eetl tomatepuree
- 400 gr gepelde tomaten uit blik
- 2 theel mostred
- 2 laurierblaadjes
- zout, peper
- (ev braadworstjes met knoflook)
Bereiding
Snipper de ui en knoflook. Snijd het lamsvlees in flinke dobbelstenen.
Neem een braadpan die ook in de oven kan, en verhit daar de boter in. Laat de drumsticks en de blokjes lamsvlees in ca 5 min dichtschroeien. Neem ze uit de pan. Laat in dezelfde pan de blokjes spek uitbakken tot ze knapperig zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de ui en knoflook goudbruin. Haal de pan van het vuur.
Roer de gepelde tomaten met het vocht door de uien. Schenk er 2 dl bonenkookvocht bij. Roer er de tomatenpuree, de mosterd en de laurierblaadjes door en breng het op smaak met zout en peper. Voeg de lamsvlees, de spekjes en de witte bonen toe en roer alles door elkaar. Duw de drumsticks tussen de bonen.
Verwarm de oven op 175 C. Zet de pan, met deksel erop, ruim een uur in de oven.
(Als variatie kunnen er ook nog braadworstjes aan toegevoegd worden. Laat ze met de bonen mee gaar worden in de oven) naar een recept uit “Kookook”.