RECEPT KALFSOESTER MET PADDESTOELEN

Recept voor kalfsvlees met paddestoelen, gebruik goede paddestoelen en liefst geen normale champignons maar juist cantharellen enzo.

Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 doosje paddestoelenmelange (200 g, AH),
  • 1 ui, 1 teentje knoflook,
  • 1 rode Spaanse peper,
  • 2 eetlepels boter of margarine,
  • 4 takjes peterselie, 1 takje tijm,
  • 1 theelepel kruidenbouilionpoeder,
  • 4 kalfsoesters (á 1 00 g),
  • zout, 2 eetlepels olijfolie, keukenpapier

Bereiding

Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. In pan 2 eetlepels boter smelten. Ui, knoflook en peper op laag vuur ca. 5 minuten bakken. Intussen peterselie in kopje fijnknippen, aan uimengsel toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Tijm blaadjes van takjes nemen. Paddestoelen aan uimengsel toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Bouillonpoeder en 1 1/2 dl water toevoegen en nog ca. 1 minuut laten koken. Tijmblaadjes erdoor roeren. Kalfsoesters bestrooien met zout. In koekenpan olie verhitten en kalfsoesters ca. 5 á 6 minuten bakken, halverwege keren.

Kalfsoesters op vier borden leggen, paddestoelensaus erover scheppen. Serveren met rijst en broccoli.

Recept 149 keer bezocht en 168 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit is een overheerlijke maaltijd, ik heb er witlof gecarameliseerd in honing aan toegevoegd en gebakken aardappeltjes en als toetje: ananas met rietsuiker gecarameliseerd en met een beetje
cointreau geblancheerd.
Fantastisch!!!!!!.........