RECEPT LAMSKOTELETJES MET MOSTERDJUS

Recept voor lamskoteletjes met een lekkere mosterdsaus.

Vlees gerecht uit Frankrijk voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 dl vleesfond
  • 3 eetlepels cognac,
  • 1 theelepel Dijonmosterd,
  • 75 g boter of margarine
  • 6 lamskoteletjes zout, peper,
  • ˝ eetlepel limburgse mosterd (Gulpener),
  • aluminiumfolie

Bereiding

In steelpan fond, cognac en Dijonmosterd op hoog vuur in ca. 10 minuten inkoken tot ca. 1 ˝ dl. intussen in pan 50 g boter verhitten. lamskoteletjes bestrooien met zout en peper en in ca. 5 á 6 minuten rosé bakken, halverwege keren. lamskoteletjes warmhouden in aluminiumfolie.

Bakvet afgieten en ingekookte fond in pan schenken. Aanbaksel losroeren en ca. ˝ minuut op hoog vuur koken. Van vuur af limburgse mosterd en rest van boter door jus roeren (eventueel 1 eetlepel water extra doorroeren). lamskoteletjes over twee borden verdelen. Saus erover scheppen. Serveren met (knolselderij)puree.

Recept 13 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Yvet ik heb je gevonden! na al die jaren!...
Ik hou van je :)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie het gerecht ziet er echt heel lekker uit zelf ben ik voor mijn opa en oma een gerechten boekje aan het maken met lekkere gerechten allemaal gehaald van het internet en deze komt er zeker in