RECEPT HAASBIEFSTUK MET PRUIMEN IN SAUS VAN BLAUWE KAAS

Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 haasbiefstukjes (130 gr)
  • zout en peper
  • 25 gr boter
  • 1 eetl olijfolie
  • 80gr danablue (of andere blauwschimmelkaas)
  • 4 eetl crème fraîche
  • 1 blikje pruimen (danone)
  • zout en peper

Bereiding

Ontpit de pruimen, en warm ze op in een flinke scheut van het vocht uit het blikje.
Snijdt de blauwe kaas in brokjes. Zout en peper de biefstukjes vlak voor het bakken.
Smelt de boter en olie in een koekenpan, en bak de biefstukjes aan iedere kant 2 minuten op hoog vuur. Haal ze uit de pan en hou ze warm (in alufolie met een handdoek erom heen).
Voeg 1 dl water toe bij het hete vet in de pan. Doe de pruimen erbij, de crème fraîche en de kaasbrokjes. Zet het vuur laag en roer goed tot de kaas gesmolten is.
Lepel op ieder voorverwarmd bord 2 lepels saus en leg er een biefstukje bovenop.

Serveer dit met aardappelkroketjes en kleine spruitjes of broccoliroosjes.

Recept 7 keer bezocht en 21 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie je mag geen zout op de biefstuk doen voor dat je ze bakt, alleen de peper