RECEPT RIBSTUK MET SALIE

Recept voor een groot ribstuk, ideaal voor een grotere groep. De aardappelen bakken naast het vlees mee in het braadvocht, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen.

Vlees gerecht uit Italie voor 6 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 varkensribstuk van 5-6 ribben
  • 25 salieblaadjes
  • zout,peper
  • 2-3 el olijfolie
  • 12 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 1/2 - 2 kg vastkokende aardappelen, geschild, in partjes
  • extra nodig: braadslee of ovenschaal; aluminiumfolie

Bereiding

Vraag de slager het bot aan onderkant vast in te snijden, zodat het vlees na het garen makkelijk in plakken gesneden kan worden. Maak met een scherp mes diverse inkepingen in het vlees. Rol 20 salieblaadjes door een mengsel van zout en peper en steek ze in de inkepingen. Verwarm de oven voor op 210'C. Bestrijk het ribstuk met olijfolie en bestrooi het met zout en peper. Leg het ribstuk in een braadslee en dek de ribbetjes die uitsteken af met aluminiumfolie, zodat ze niet kunnen verbranden. Schenk 1 dl water in de braadslee en braad het ribstuk 20 min. in het midden van de oven. Voeg dan de knoflook toe en laat het ribstuk nog 1 1/4 -1 1/2 uur braden. Bedruip het vlees tijdens het braden regelmatig met het braadvocht. Leg de aardappelen 30 min. voor het einde van de braadtijd in de braadslede rondom het vlees en schep ze even goed door het braadvocht. Voeg nog 5 salieblaadjes toe. Als het vlees gaar is, schep het dan samen met de aardappelen en de
knoflook uit de braadslee. Zet de braadslee met het vocht op het vuur, schenk er 1 dl water bij en roer de aanbaksels los met een houten lepel. Laat de saus iets inkoken. Snijd het ribstuk in plakken en serveer het met de geroosterde aardappelen en de saus.

Recept 2 keer bezocht en 18 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!