RECEPT ROSTICCIANA VAN SPARERIBS MET OLIJVEN

Vlees gerecht uit Italie voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 750 gr spareribs
  • 150 gr gezeefde tomaten uit een pak
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook
  • takje rozemarijn
  • 5 blaadjes salie
  • 1 glas rode wijn
  • 100 gr zwarte olijven
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Hak de spareribs zonodig in de lengte in tweeën, of vraag de slager dat te doen. Braad ze aan in 2 eetl olijfolie in een braadpan. Maak de knoflooktenen schoon en hak ze grof, evens de rozemarijn en salie. Voeg dit geurige mengsel toe. Zout en peper het geheel en giet het glas wijn erbij. Breng het aan de kook en zet dan het vuur zo laag mogelijk. Deksel op de pan en een uur sudderen.
Ontpit de olijven en hak ze in stukjes. Voeg ze toe, samen met de gezeefde tomaten en de tomatenpuree. Roer goed door, en laat nog een half uur sudderen of tot het vlees zacht is.
Verdeel het dan over de borden en eet het met stevig brood.

Recept 1 keer bezocht en 1 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!