RECEPT ITALIAANSE HAZENPEPER

Vlees gerecht uit Italie , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood (cepes)
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kg haaspoelet
  • zout, peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 1/4 liter rode wijn
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 blaadjes laurier

Bereiding

Week het eekhoorntjesbrood ± 15 minuten in 2 dl warm water.
Snijd de champignons in plakjes.
Maak de ui, knoflook, wortel en selderij schoon en hak ze fijn.
Neem het eekhoorntjesbrood uit het vocht, maar bewaar het vocht.
Bestrooi de haas met zout en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Bak de spekreepjes, ui, knoflook, selderij, paddestoelen en wortel even mee.
Voeg de wijn, het weekvocht van de paddestoelen, de tomatenpuree, rozemarijn en laurier toe en stoof de haas in ± 2 uur zachtjes gaar.
Voeg naar smaak zout en peper toe.

Eten met verse pasta.
Erbij kunnen kleine spruitjes, rode kool of stoofpeertjes

Op basis van een recept van Astrid Veltman.
Wen Ruwhof

Recept 35 keer bezocht en 32 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie haas vervangen door gesneden lamsbout ook heel
goed met dit recept en zeker stoofperen als bijlage.