RECEPT CARPACCIO CON RUCOLA

Recept voor lauw warme carpaccio van entrecote met rucola

Vlees gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • 600 g entrecote, iets dikker gesneden dan voor carpaccio
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout, peper
  • 50 g champignons, in heel dunne plakjes
  • 100 g rucola
  • Eventueel:
  • verse parmezaan
  • geroosterde pijnboompitten
  • extra nodig: grill, 4 vuurvaste borden

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg de plakjes vlees dakpansgewijs op de borden. Verdeel olie en knoflook over het vlees en zet de borden ± 2 min. onder de hete grill. Bestrooi het vlees met zout en peper en verdeel de champignons en de rucola.

Eventueel i.p.v. van de knoflook/olie, een dressing van italiaanse kruiden, olijfolie en balsamicoazijn, zout en peper naar smaak.

Wat eigenlijk niet mag ontbreken is vers geschaafde parmezaanse kaas en pijnboompitten! Heerlijk.

Tip: grill ook de champignons marineer die liefst ook in wat knoflook en olie.

Recept 7 keer bezocht en 38 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Carpaccio met Rucola en Manchego
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Werkelijk heel erg lekker. En makkelijk te bereiden, we geniet er maandelijks van!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heb je nog een wijntip bij dit heerlijke gerecht?

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Lekker!
De champignonnetjes bak ik wel even (met veel knoflook) en leg ook de gegrilde carpaccio op de rucola ipv andersom, maar da's persoonlijk...