Kerst recepten

Lamsbout met knoflook en rozemarijn 2

24-9-2001 - Vlees gerechten - Bezocht: 18 keer - Doorgestuurd: 63 keer - Hoofdgerecht - Amerika - Vlees droogdeppen en op verschillende plekken insnijden Knoflook met het zout in e...... 1 lamsbout met bot van ca. 3 kg bij elkaar gebonden 4 teentjes knoflook 1 el fijn zeezou.....

Zongedroogde Tomaten Risotto

24-9-2001 - Rijst gerechten - Bezocht: 11 keer - Doorgestuurd: 24 keer - Hoofdgerecht - Italie - Sudder de tomaatjes in het water, ca. 1 minuut, afgieten, vocht bewaren, en fijnsnijd...... ca. 10 zongedroogde tomaatjes (niet op olie) 2 dl water 1/2 l kippenbouillon 1 flink ui.....

Kalfsbiefstuk met Moriellesaus en Risotto

4-9-2001 - Vlees gerechten - Bezocht: 13 keer - Doorgestuurd: 16 keer - Hoofdgerecht - Amerika - Vlees kruden met peper en zout, insmeren met eiwit en bedekken met bacon. Oven gri...... 4 kalfsbiefstukjes a ca. 125 gram zout en peper naar smaak plakjes gerookte bacon (genoe.....

Zalm met een korstje van couscous in vinaigrette van tomaat en olijven

4-9-2001 - Vis gerechten - Bezocht: 11 keer - Doorgestuurd: 8 keer - Lunchgerecht - Groot Britannie - Maak eerst de couscous. Doe die in een kom, verwarm de wijn tot het iets borrelt, klo...... 4 zalmfilets van ieder 150 gr pakje saffraan (draadjes of poeder) 150 gr couscous 2 dl .....

Toscaanse kip

23-8-2001 - Gevogelte gerechten - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 44 keer - Hoofdgerecht - Italie - Neem een diepe koekenpan of hapjespan, en verhit de olijfolie. Bestrooi de braadstick...... 8 braadsticks (kipkarbonades zonder vel) 1 eetl olijfolie 2 grote uien, gehalveerd in di.....

Olijfsalade van tomaat en paprika

7-8-2001 - Salade gerechten - Bezocht: 8 keer - Doorgestuurd: 4 keer - Bijgerecht - Nederland - Snipper de ui, ontdoe de paprika van pitten en zaadlijsten en snipper hem, snipper de...... 2 eetl olijfolie 2 uien 2 tenen knoflook 1 gele paprika blik tomaten (400gr) 1 eetl t.....

Eendeborstfilet met balsamicosaus

25-7-2001 - Gevogelte gerechten - Bezocht: 22 keer - Doorgestuurd: 38 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Snijd de helft van de kruiden fijn en bewaar de andere helft. Snijd het sjalotje f...... 1 grote eendeborstfilet met vel bosje gemengde kruiden (rozemarijn, marjorein, salie, tij.....

Pollo al Ajollo

25-7-2001 - Gevogelte gerechten - Bezocht: 9 keer - Doorgestuurd: 7 keer - Hoofdgerecht - Spanje - Verdeel de kip in stukken, wrijf ze in met zout en peper en laat ze 1 uur staan op k...... 1 flinke kip ( ca 1500 gram) van onbesproken herkomst 8 tenen knoflook, gepeld en gesnipp.....

Rundvlees in port gemarineerd met peterselie dip

25-7-2001 - Vlees gerechten - Bezocht: 17 keer - Doorgestuurd: 1 keer - Hoofdgerecht - Amerika - Voor de saus Doe alle ingredienten in de keukenmachine en mix tot goed gemeng...... 1 entrecote aan het stuk van ca. 600 gram 4 dl port 2 rode uien, julienne gesneden 2 el.....

Champignonsaus met zongedroogde tomaten en wijn

25-7-2001 - Saus gerechten - Bezocht: 15 keer - Doorgestuurd: 26 keer - Bijgerecht - Amerika - Bak de paddestoelen en sjalot in wat boter op medium vuur. Roeren tot de sjalot zacht...... 1 kopje gemengde paddestoelen 1 el gehakte sjalot 2 el boter 2 dl bouillon 3 el fijnge.....

Boontjes, rode ui en geroosterde aardappelsalade met rozemarijnvinaigrette

25-7-2001 - Salade gerechten - Bezocht: 13 keer - Doorgestuurd: 6 keer - Bijgerecht - Amerika - Verhit de oven voor op 200 C. Halveer de aardappels (ongeschild) en snijd de helft...... 1,5 kg rode aardappels 1,2 dl olijfolie 1 teentje knoflook 0,5 dl rode wijnazijn 1 el .....

St Jacobsmosselen met basilicumsaus

25-7-2001 - Vis gerechten - Bezocht: 12 keer - Doorgestuurd: 15 keer - Voorgerecht - Amerika - Bak de knoflook en sjalot zachtjes in de boter voor 5 minuten. Voeg de wijn, font, ba...... 1 el boter 1 teentje knoflook, geperst 1 sjalotje, fijngehakt 0,5 dl witte wijn 1 dl v.....

Gemarineerde aardbeien met vanilleroom

18-7-2001 - Zoete gerechten - Bezocht: 15 keer - Doorgestuurd: 8 keer - Nagerecht - Nederland - Was de aardbeien en ontdoe ze van het kroontje. Snijdt deze door de helft en doe dez...... 1 bakje verse aardbeien 1 eetlpl honing 1 eetlpl poedersuiker 1 eetlpl aardbeien likeur.....

Gelakte snoekbaars met balsamico saus

18-7-2001 - Vis gerechten - Bezocht: 33 keer - Doorgestuurd: 18 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Doe de balsamico en suiker in een pan en kook deze in totdat deze stroperig is. voeg ...... 2 snoekbaars filets van ongeveer 150 gr pp. 25 gram pannekoek stroop 1 dl balsamico azij.....

Morielje Roomsaus

7-7-2001 - Saus gerechten - Bezocht: 28 keer - Doorgestuurd: 5 keer - Bijgerecht - Amerika - Wel de gedroogde paddestoelen in heet water 5 minuten. Weinig water gebruiken en het ...... 18 gedroogde (of verse) morieljes 1 el boter 2 el gehakte sjalotten ca. 3, 3 1/2 dl roo.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> 
Home