RECEPT POLLO AL AJOLLO

Recept uit nl.culinair van Tonny Leeflang..... lijkt me erg lekker

Gevogelte gerecht uit Spanje voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 flinke kip ( ca 1500 gram) van onbesproken herkomst
  • 8 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 2 dl. Spaanse brandy (Fundador o Carlos III )
  • 2 dl. kippenfond
  • 2 dl. droge witte wijn (In het originele recept Txacoli maar die is in
  • Nederland niet te koop)
  • peper en Jane’s krazy mix-up salt
  • 3 eetlepels fijn geknipte peterselie
  • 2 dl. olijfolie

Bereiding

Verdeel de kip in stukken, wrijf ze in met zout en peper en laat ze 1 uur
staan op kamertemperatuur.
Verhit de olie in een braadpan en braad de stukken kip rondom lichtbruin, voeg bijna alle (houd 2 eetlepels achter) knoflook toe, en laat heel kort meebakken.

Blus af en flambeer met de brandy, voeg 1 dl. bouillon toe en laat alles,
met deksel half op de pan, 3 kwartier zachtjes bakken, schep de stukken kip steeds om en voeg zonodig nog wat bouillon toe, de kip moet niet gaan sudderen.

Haal de stukken kip uit de pan, houd ze warm,voeg de witte wijn toe en laat even flink bruisen.

Serveer de kip met het braadvocht als saus en bestrooi het geheel met
peterselie en de rest van de knoflook. Eet de pollo met een tomatensalade en brood en dep daarmee vooral de saus op.

Recept 7 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Spaanse hoer
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lijkt niet alleen lekker maar is geweldig lekker!
Ik heb het al eens gemaakt en ga het nu weer maken!
De 2 dl droge witte wijn heb ik vervangen door een licht bruisende italiaanse wijn die wel in Nederland te koop is (de wijnleverancier heeft voor mij nagekeken wat "Txacoli" precies was en is toen met dit alternatief gekomen)

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk recept. Ik heb de spaanse brandy niet gebruikt, maar wat cognac en het resultaat was erg lekker. Meestal gebruiken we hier alleen kippepootjes voor. Wat sla er bij en veel brood en je hebt heerlijk gegeten en eigenlijk niet zo'n knoflook smaak dan je zou verwachten.