RECEPT POLLO AL AJOLLO
Recept uit nl.culinair van Tonny Leeflang..... lijkt me erg lekker
Gevogelte gerecht uit Spanje voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 1 flinke kip ( ca 1500 gram) van onbesproken herkomst
- 8 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
- 2 dl. Spaanse brandy (Fundador o Carlos III )
- 2 dl. kippenfond
- 2 dl. droge witte wijn (In het originele recept Txacoli maar die is in
- Nederland niet te koop)
- peper en Jane’s krazy mix-up salt
- 3 eetlepels fijn geknipte peterselie
- 2 dl. olijfolie
Bereiding
staan op kamertemperatuur.
Verhit de olie in een braadpan en braad de stukken kip rondom lichtbruin, voeg bijna alle (houd 2 eetlepels achter) knoflook toe, en laat heel kort meebakken.
Blus af en flambeer met de brandy, voeg 1 dl. bouillon toe en laat alles,
met deksel half op de pan, 3 kwartier zachtjes bakken, schep de stukken kip steeds om en voeg zonodig nog wat bouillon toe, de kip moet niet gaan sudderen.
Haal de stukken kip uit de pan, houd ze warm,voeg de witte wijn toe en laat even flink bruisen.
Serveer de kip met het braadvocht als saus en bestrooi het geheel met
peterselie en de rest van de knoflook. Eet de pollo met een tomatensalade en brood en dep daarmee vooral de saus op.