RECEPT ZONGEDROOGDE TOMATEN RISOTTO

Rijst gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • ca. 10 zongedroogde tomaatjes (niet op olie)
  • 2 dl water
  • 1/2 l kippenbouillon
  • 1 flink ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 4 el olijfolie
  • 1 kopje Risottorijst
  • 2-3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • fijngesneden peterselie naar smaak

Bereiding

Sudder de tomaatjes in het water, ca. 1 minuut, afgieten, vocht bewaren, en fijnsnijden. Doe dit vocht bij de bouillon en breng dit aan de kook, dan laag zetten en apart houden.

In een grote pan de ui en knoflook zachtjes bakken in de olie. Voeg de rijst toe en roer goed. Roer de tomaatjes erbij. Voeg wat van de bouillon toe en roer tot het is opgenomen, dit blijven herhalen tot de rijst gaar is. Roer de kaas er doorheen en breng op smaak met peper en zout en bestrooi eventueel met de peterselie.

Recept 21 keer bezocht en 24 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie heerlijk in combinatie met de siciliaanse gehaktballetjes die ook op deze site staan !

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie |Gehakt? Welk gehakt? Oh, bedoelt u soms wat er achter de knoflook staat?

Nou die moet gewoon gehakt worden :)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie En wat doet men met het gehakt?

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie

Erg leuke site!!!


bezoek die van mij eensBommels2001