RECEPT RISOTTO MET SPINAZIE, GEROOKTE ZALM EN GEITENKAAS

Rijst gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 400 gr arborio (risotto) rijst
  • 1 liter water
  • 2 visbouillonblokjes
  • 600 gr verse spinazie
  • 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes)
  • 200 gram gerookte zalm (in reepjes)
  • 1 uitje (gesnipperd)
  • olijfolie

Bereiding

Maak bouillon met het water en de blokjes.
Fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem.
Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben.
Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en
toe roeren.
Slink intussen in een andere pan de gewassen spinazie.
Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de
bouillon toevoegen,
net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes
zalm en de geitenkaas erdoor roeren,
nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt.
Lekker met gemengde sla.

Recept 68 keer bezocht en 317 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Risotto Milanese
Zongedroogde Tomaten Risotto
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,6 obv 12 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Er lekker, maar zorg wel dat je de spinazie goed wast want bij mij voelde je dat er nog wat zand in zat.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik heb dit recept iets anders klaargemaakt dan vermeld staat, maar het was een groot succes.
In plaats van gerookte zalm heb ik gehakt gebruikt (half om half) en in plaats van gewone risotto rijst, 2 pakken risotto funghi (lassie). omdat ik geen vis bouillon had heb ik rundvleesbouillon gebbruikt.

ik begin maar net met koken, maar met dit recept zoals hierboven beschreven, is mijn aanzien in de keuken gestegen!
bedankt voor dit lekkere recept (hoewel ik m een beetje veranderd heb)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie hier nog een lekkere tip: meefruiten met de ui ook knoflook en 1 stengel fijngehakte bleekselderij en tot slot nog 2 eetl pastis (anijslikeur) toevoegen en bij het opdienen schijfjes citroen voor de liefhebber

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Een prijzig maar lekker gerecht.De zalm overheerst.Misschien voor de verandering te vervangen door rerookte forelfilet. In ieder geval niet zo duur.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie heel erg lekker! pijnboompitten is een goede tip. Ik zou er ook wat knoflook met de ui mee bakken!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie De combinatie van die groente is niet kanker verwekkend. Het punt is alleen dat je lichaam de nitraat die in die groente zit omzet naar nitriet die wel dodelijk kan zijn. Alleen moet je dan minstens 10 kilo spinazie opeten. Dit geldt voor volwassenen, blijf er met kinderen wel alert op en kijk anders even op voedingswijzer.nl

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie PAS OP! De combinatie van nitraatrijke groente (zoals spinazie en andijvie) en vis is erg ongezond en kankerverwekkend!!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik vond het een smaakvol gerecht. Maar het oog wil ook wat. Ik vond het aangezicht van het gerecht een beetje papperig. Het aanvullen van het gerecht met een gemengde salade is zeker een aanrader.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ontzettend lekker recept, om het nog lekkerder te maken heb ik er geroosterde pijnboompitten aan toegevoegd.
In plaats van geitenkaas heb ik monchou gebruikt.
Ik ga mijn hele omgeving dit recept doorsturen. Eetse!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk recept. Vlak voor het bereiden kwam ik er achter dat een gast geen vis lust. In plaats daarvan heb ik runderbouillon gebruikt en uitgebakken spekblokjes naast de zalm er naast geserveerd. Het recept heb ik aan de gasten meegegeven. Ze vonden het zeer smakelijk. Aanrader dus!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Inderdaad erg lekker.
Eén van de tafelgangers lust geen vis, en ook met uitgebakken spekjes is 't errrug lekker

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Errug lekker!
Zachte romige smaak!