RECEPT ST JACOBSMOSSELEN MET BASILICUMSAUS

Vis gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 el boter
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 0,5 dl witte wijn
  • 1 dl visfont
  • 1 el verse, fijngesneden basilicum
  • 1 tl bruine suiker
  • ca. 500 gram st. jacobsmosselen
  • 0,8 dl room

Bereiding

Bak de knoflook en sjalot zachtjes in de boter voor 5 minuten. Voeg de wijn, font, basilicum en suiker toe. Ca. 5 minuten laten pruttelen dan de room toevoegen en aan de kook brengen, ca. 10 minuten laten koken tot de saus wat dikker is geworden. Saus zeven en op smaak brengen met peper en zout.

Als de saus aan het pruttelen is de mosselen in een hete grill pan grillen met wat peper en zout.

Serveren met wat van de saus en lekker brood.

Recept 14 keer bezocht en 15 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!